Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Turskidor

    Magin med turskidor är svårslagen. Den vita snön, ljudet av skidorna i spåret och den vackra vinternaturen som brer ut sig omkring dig. Turskidåkning kan dessutom anpassas så att den passar de allra flesta och därför kan både barnen, farmor och den otålige tonåringen följa med. Hos oss hittar du ett brett utbud av turskidor för både nybörjare och mer erfarna åkare.

    Turskidor & pjäxor paket

    Just nu erbjuder vi 10% rabatt om du köper både skidor och pjäxor, rabatten dras i kassan! Skidpaket 10% rabatt

    Välkända varumärken

    Svenska Åsnes tillverkar klassiska turskidor som tar dig långt ut i härlig natur, i djupaste snö. Åsnes erbjuder turskidor både för den osäkra nybörjaren och turskidor för erfarna åkare, för dagsturen till våffelstugan till avancerade expeditioner.

    Turskidor för jakt

    För den som jagar på vintern är jaktskidor att föredra. De ska klara utmanande terräng och vara lätta att svänga med. Dessutom är det viktigt att välja en turskida utan stålkant om du jagar med hund, annars kan hunden skadas. Hos oss hittar du vallningsfria skidor som passar för jakt. Hos oss hittar du bra skidor för jakt både med stålkant och utan stålkant.

    Hur långa turskidor ska jag välja?

    I vilken längd ska turskidorna vara? Det finns inte ett entydigt svar på den frågan, men här nedan kan du få en fingervisning kring vilken skidlängd som passar dig. Skidlängden bör anpassas efter en kombination av din vikt och längd. Siffrorna nedan är ett bra hjälpmedel men det finns såklart undantag beroende på hur van du är, vilken terräng du vistas i. Om du till exempel är lång och smal och inte passar in på måtten som anges här är det bättre att gå efter vikten i stället för längden så att du kan trycka ned skidan ordentligt och få fäste.

    Kroppslängd - Vikt - Skidlängd

    160 cm , -60 kg, 170

    160-170 cm, 55-70 kg, 180

    170-180 cm, 65-85 kg, 190

    180-190 cm, 75-90 kg, 200

    190+ cm, 90+ kg, 210

    Turskidor & utrustning hos Naturkompaniet

    Om du har mycket packning, eller kanske ett litet barn som följer med är det praktiskt med en pulka som du lätt kan dra efter dig. Hos oss hittar du inte bara turskidor, utan även en hel del tillbehör som till exempel skidryggsäckar, pjäxor turskidor, stavar, stighudar, fjällpulkor & tillbehör. Här finns också olika BC-bindningar från bland annat norska Rottefella.

    Läs mer
    Filter
    8 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress