Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »

    Skidhjälmar & skidglasögon

    Se till att ha rätt utrustning i skidbacken så att du kan njuta av skön och säker skidåkning. I vårt sortiment av skidhjälmar och skidglasögon (goggles) hittar du gott om pålitliga och snygga modeller från bland annat Giro för både dam, herr, junior och barn.

    Skidhjälmar & skidglasögon för alpin skidåkning

    När du ska köpa en ny skidhjälm eller ett par skidglasögon för alpin skidåkning & topptur är det bra att köpa av samma märke, eller att på annat sätt se till att de passar ihop bra. Annars kan det uppstå glipor som släpper in fartvind och kall luft. Alla Giros skidglasögon, till exempel, är kompatibla med Giros hjälmar för skidåkning. En kombination av en Giro-hjälm och ett par Giro-skidglasögon lämnar inga springor eller kyldrag och skyddar ditt huvud maximalt.

    Skidhjälmar med MIPS för skidåkning & snowboard

    Kanske har du hört talas om Mips? Det är en förkortning för ”Multi Directional Impact Protection System” och är ett system som gör hjälmen extra säker. Det är som ett extra skikt som skyddar hjärnan vid slag och smällar från sidan. Om du skulle slå i backen roterar skiktet lite så att kraften från smällen riktas om och kan fördelas över en större yta. En hjälm med Mips ger ett ganska mycket större skydd för huvudet och hjärnan än vad en hjälm utan Mips gör. Förutom Mips hittar du även andra bra funktioner hos skidhjälmarna i vårt sortiment. Här hittar du bland annat:

    • Bra ventilation
    • Minimalistisk design
    • Modeller som inte bara fungerar bra för vintersport utan även för skateboard, inlines etc
    • Avtagbara öronskydd
    • Justerbar passform
    • Fäste för skidglasögon

    Skidglasögon för alpin skidåkning & topptur

    Ett par skidglasögon ska skydda dina ögon mot sol, fartvind och virlande snö. Den ger också ett visst skydd mot kyla. Välj ett par solglasögon som sitter så skönt att du gärna har på dem även på topptur eller under turskidåkning (längdskidor) när snön faller. När det är molnigt kan gult glas ge den skönaste upplevelsen, medan det under soliga dagar passar bättre med blått eller grönt glas.

    Skidglasögon hos Naturkompaniet

    Bland skidglasögonen i vårt sortiment hittar du bland annat:

    • Skidglasögon för alpin skidåkning & topptur
    • Googles med så kallad "Over the Glasses "-design (OTG) vilket betyder att det finns plats för ett par glasögon under. Linsen har en "Anti Fog”-behandling för att du inte ska drabbas av imma och där glasögonens skalmar hamnar är ramen utskuren för att minimera tryckpunkter.
    • Goggles med brett synfält
    • Linser med 100 % UV-skydd
    • Modeller med utbytbara linser som lätt byts ut med hjälp av magneter. Två linser medföljer i olika färger, en för sol/alla väder och en för molniga förhållanden.
    • Bra ventilation
    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress