Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Enmanstält

    Här hittar du hela vårt utbud av enmanstält - tält för en person. Smidiga, lätta enmanstält som tar liten plats i packningen. Enmanstälten passar för många olika aktiviteter som till exempel fjällvandring, cykling, jakt och nära äventyr. Bland våra enmanstält av hög kvalitet hittar du olika varianter från kända varumärken som Fjällräven och Hilleberg. Vi har även lättviktstält från Big Agnes.

    Vad är ett enmanstält?

    När du ska vandra själv är ett enmanstält det perfekta valet för dig som vill hålla nere vikt och volym på packningen. Det passar även dig som ska vandra i grupp men föredrar att sova själv. Med ett 2-mannatält får du ofta bättre sovkomfort och större absid så se över dina prioriteringar och väg för- och nackdelarna innan du ska välja tält. Du bör även tänka på vilken typ av terräng och natur du främst kommer tälta i då det kan vara av vikt för valet av tunneltält eller kupoltält. Vill du testa en modell kan du hyra tält i alla våra butiker, men det finns bara några olika modeller att välja mellan.

    Lätta enmanstält

    En stor anledning till varför många väljer att vandra med ett enmanstält är att det är så lätt att bära. Väljer du dessutom en lättviktare så kommer du ordentligt ner i vikt. Tänk på att det man minskar i vikt ofta gör att man får kompromissa lite någonstans. Ett lättviktstält fungerar bra vid fint väder, men är inte lika roligt att sova i om det är full storm på fjället, eller på vintern när det är kallt. Ett roligt, och framför allt lätt, alternativ till ett enmanstält är en hammock. Du hittar gott om sköna och smarta alternativ bland våra hammockar & hängmattor i vårt sortiment. 

    Tvätta & reparera enmanstält

    De kvalitetstält vi har i sortimentet kommer hålla länge om du ser till att vårda och laga tältet. Häng upp det på tork när du kommer hem efter turen, håll det rent invändigt och laga eventuella hål så fort som möjligt för att de inte ska rivas upp och bli större. Behöver du hjälp med vården av ditt tält är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.


    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress