Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »
    Filter
    Dam / Herr / Barn
    Ett grönare val
    • (21)
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Fjällvandring

    Att ge sig ut på vandring i fjällvärlden är både spännande och utmanande. Ofta är en stor del av äventyret själva förberedelsen och längtan. Längtan att äntligen få vakna i tält och blicka ut över vackra berg och vidder med frisk luft i lungorna och varmt kaffe i kåsan. Känslan av att vara i nuet. Att sen få snöra på sig vandringskängorna och vandra mellan dramatiska fjälltoppar, mäktiga dalgångar och porlande bäckar, fyller kroppen med endorfiner och leende på läpparna. 

    Fjällvandring - kläder & utrustning

    Här har vi samlat några förslag på kläder och utrustning från bland annat Fjällräven och Icebreaker som kan bli trogna följeslagare på många fjällvandringar framöver. Välkommen att inspireras!

    Förberedd för fjällvandring

    För att din fjälltur ska bli lyckad och säker krävs noga planering och många gånger spelar erfarenhet roll. Den som vandrar för första gången packar ofta ryggsäcken för tungt, medan den mer erfarne väljer både lättare utrustning och färre ombyten. Kläder i merinoull håller värmen även om de blir blöta och har fördelen att inte lukta illa efter ett par dagars användning. En tung packning medför oftare att du tittar på skorna och får kämpa dig fram, medan en lättare vandring ger en mer behaglig tur där du både ser och upplever mer.

    Ett tips är att provpacka och vandra med din ryggsäck i närområdet. Då får du en känsla för vikten och vad du klarar av. Se gärna vår guide om att packa vandringsryggsäcken. Eller ladda hem vår packlista för fjällvandring.

    Mat på fjällvandringen

    Matpauserna är ofta dagens höjdpunker under vandringen. Energirik mat är viktigt för att orka, men samtidigt vill man hålla packningen så lätt som möjligt. Att välja friluftskök för ditt ändamål och se till att förbereda dig. Med lite kunskap, kanske med inspiration från en passande kokbok, går det att få till riktigt god mat på fjället utan att det behöver vara så krångligt.

    Vi är många på Naturkompaniet som älskar att fjällvandra. Vi delar gärna med oss om våra tips på några riktigt härliga vandringleder; vandra i sverige.

    Läs mer
    Filter
    Dam / Herr / Barn
    Ett grönare val
    • (21)
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress