Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Ett grönare val
    • (21)
    Gore-Tex
    2-vägs dragkedja fram
    Ventilationsdragkedjor
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Skaljackor

    Vi älskar att vara ute oavsett väder, och visst doftar det gott ute när regnet faller? Knepet för att kunna njuta är att vara rätt klädd inifrån och ut, den som är torr och lagom varm njuter av alla väder. En bra och lätt skaljacka med god ventilation att ha ytterst är en bra investering som du kommer att ha nytta av året runt. Här har vi samlat smarta och snygga skaljackor dam, skaljackor herr och skaljackor barn som håller dig torr och varm när det regnar. Skaljackor är även perfekta som skidjackor vid skidåkning.

    Skaljackan – det yttersta lagret

    Genom principen lager på lager kan du snabbt anpassa din klädsel efter väderlek och aktivitet. Här fyller skaljackan en mycket viktig funktion som det yttersta lagret. En bra skaljacka är vindtät och vattentät eller vattenavvisande, men ska ventilera bra så att överskottsvärme från din kropp kan hitta ut. Många av våra skalkläder har smarta membran som släpper ut fukt, men inte in. Ofta finns också möjlighet till ventilation genom olika smarta ventilationsöppningar.

    Tvätta skaljacka

    En välvårdad skaljacka kommer att både kännas bättre, ge bättre skydd och hålla längre. Vi vill passa på att ge lite tips för att din skaljacka ska hålla riktigt länge:

    Tvätta din skaljacka med jämna mellanrum för att avlägsna ämnen som kan skada eller slita på ditt plagg. Ofta slits tejpningar och membran av saker vi tillför som till exempel deodoranter, parfym, svett, smuts och myggmedel. Läs noggrant på skaljackans skötselråd innan du slänger in den i tvättmaskinen.

    Impregnera skaljacka

    Efter tvätt återimpregnerar du det yttre lagret för att göra den mer vatten- och smutsavvisande, använde en biologiskt nedbrytbar och flourkarbonfri impregnering Det är viktigt att jackan är ren så att smutsen inte kapslas in av impregneringen. Applicera sedan värme på jackan för att aktivera impregneringen, gärna i torkskåp eller tumlare.

    Ta hand om din skaljacka

    • Läs skötselråden noggrant
    • Tvätta skaljackan med jämna mellanrum
    • Återimpregnera skaljackan efter tvätt
    • Aktivera impregneringen med värme
    • Laga skalplagg direkt om ett hål eller en reva uppstår

    Komplettera din skaljacka med skalbyxor och andra skalkläder.

    Läs mer
    Filter
    113 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress