Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Jaktryggsäckar

    Ryggsäcken är en viktig del av din jaktutrustning och ska underlätta jakten på ett bra sätt. Ryggsäckar för jakt liknar vandringsryggsäckar men har vissa specialfunktioner, till exempel finns vissa modeller som har en stol för de gånger du behöver sitta ner en längre tid. Färgerna är anpassade för att inte väcka uppmärksamhet – de flesta jaktryggsäckar är bruna eller gröna.

    Att välja jaktryggsäck

    För den som är hundförare och ska gå länge i skogen är det bra med en liten och lätt jaktryggsäck så att du kan röra dig snabbt och smidigt, men tänk efter vad som är viktigt för just dig. För den som sitter still längre stunder kan det vara bra med en större ryggsäck där extrakläder och termosar får plats. Det är bra med en ryggsäck som har smarta fickor, kanske även utrustad med stol och vapenfodral. En jaktryggsäck ska gärna vara lätt att ta av och på, prova vad som känns bra för dig. I vilken miljö ska du jaga i? För att vara bra kamouflerad behöver även ryggsäcken smälta in. Tänk på att det kan börja regna, välj gärna ett regnskydd till ryggsäcken som är kamouflagefärgat om det inte följer med ett lämpligt regnskydd till ryggsäcken.

    Ryggsäckar & väskor för jakt & outdoor

    För den som gärna vandrar i skog och mark även utan att jaga, eller som vill kunna använda ryggsäcken till andra outdooraktiviteter än jakt, går det förstås också bra. Många av modellerna i vårt sortiment går att variera så att de mer liknar vandringsryggsäckar än jaktryggsäckar. Det finns även lösa fickor och öglor att fästa på ryggsäcken, samt andra smarta sätt att få större eller mindre packvolym vid behov. Packa din jaktryggsäck på samma sätt som du brukar packa vandringsryggsäcken så är det lätt att hitta och den blir bra balanserad på ryggen.

    Jaktryggsäckar för vinter

    På vintern är förutsättningarna lite andra än under vår, sommar och höst. Här kan det vara vit färg som gäller för att smälta in bland snö och is. På vintern behövs i regel även en större ryggsäck eftersom det behövs fler lager kläder för att hålla dig varm.

    Bland våra ryggsäckar för jakt:

    • Väl genomtänkta modeller från Fjällräven
    • Tysta, smidiga material i kamouflage och diskreta färger
    • Höftbältesfickor med hållare för ammunition
    • Vattentäta och vattenavvisande material
    • Slitstarka material som tål tung packning och högt slitage
    • Expanderbara sidofickor
    • Fågelpåse i nät
    • Medföljande vändbart camouflage-färgat/vitt regnskydd
    • Inbyggd ram så att ryggsäcken kan användas som pall
    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress