Smörgåsjärn för skogsutflykten
Att laga sin mat över öppen eld förgyller vilken utflykt som helst. Ta med färdiga smörgåsar i ryggsäcken, tänd en brasa när det är dags för lunch och lägg smörgåsarna i järnet.
Järnet klämmer ihop kanterna på smörgåsarna så att det goda pålägget inte rinner ut. Vänta, ät och njut! Järnet är tillverkat av aluminium som har en smältpunkt på 620 grader. Detta innebär att du inte ska ha järnet i elden längre än nödvändigt då kärnan i elden kan vara varmare än smältpunkten. Placera järnet på en lämplig plats i eldstaden och ta bort det från elden så fort du grillat klart!
Användning och skötsel
Tvätta av järnet med vatten innan användning. För att minska risken för att maten bränns fast är det bra att bränna in järnet genom att fetta in det och sedan värma upp några gånger (inget måste men kan göra gott). Använd sedan rikligt med fett de första gångerna du använder det.
Gör rent järnet genom att skölja med varmt vatten, alternativt bara torka av med papper. Undvik alla typer av medel. Använd gärna arbetshandskar för att skydda händerna mot värme och smuts. Se därefter till att järnet är torrt innan du lägger ned det i skyddspåsen.
- Smörgåsjärn för lägerelden
- Plats för 1 dubbelsmörgås
- Skyddspåse ingår
- 30 cm långt handtag
- Tillverkat av aluminium med smältpunkt på 620 grader
- Var noga med var i elden du placerar järnet, det kan spricka vid värme över 620 grader
- Ta bort järnet från elden så fort den är färdiggrillad
- Använd gärna fett första gångerna du använder järnet för att undvika att mackan bränns fast
- Använd gärna arbetshandskar när du rengör järnet för att skydda mot värme och smuts
- Rengör med vatten eller papper
- Se till att järnet är torrt innan du lägger ned det i skyddspåsen