Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Ett grönare val
    • (30)
    Räckvidd / m
    till
    ok
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Läger – Utrustning & kläder

    Ska ditt barn eller din ungdom på ett läger i sommar? Eller kanske åka på en efterlängtad klassresa? Så roligt! Genom att packa smart kommer ditt barn att kunna sova gott, hålla sig varm och torr i alla väder och dessutom även bära sin packning en bra bit. Hos oss hittar du gott om utrustning, vandringsryggsäckar barn, kläder och skor som passar perfekt för läger och övernattningar.

    Utrustning & kläder för läger, kollo & klassresor

    Att få åka iväg på läger, kollo eller klassresa är roligt – och lite nervöst både för barnet och föräldrarna. Tänk igenom packningen noga tillsammans i god tid och låt barnet få vara med i processen. Visst skiljer packningen sig åt mellan olika barn och läger – och under vilken årstid lägret är. Men oavsett om det är ett scoutläger, kollo i skärgården, seglarläger, fotbollsläger, gymnastikläger, båtläger, ridläger, innebandyläger, handbollsläger, träningsläger utomlands eller ett annat läger med övernattning är det vissa saker som kommer att behövas. Även för en kortare resa med klassen behöver viss utrustning. Vårt sortiment av utrustning för barn kan du vara säker på är väl utvald för att hålla en hög kvalitet och fungera bra.

    Utrustning & kläder för läger & friluftsliv

    Ska ditt barn sova i tält under flera dagar i skogen? Kanske på ett scoutläger eller liknande friluftsläger? Se till att du har hjälpt ditt barn genom att packa rätt saker. Att packa för mycket saker kommer att göra att ditt barn inte hittar i packningen, dessutom är det lätt att något försvinner. Här är några tips kring lite av den utrustning som kan behövas för den som ska på sitt första friluftsläger:

    • Sovsäck. Det är lätt hänt att man väljer en för tunn sovsäck, det kan bli ganska kallt även en sommarnatt.
    • Att välja liggunderlag. Det är frestande att välja ett riktigt skönt uppblåsbart liggunderlag, men barn har ofta andra behov än vuxna och tycker bara att det är krångligt. Kolla med ditt barn om ett vanligt, klassiskt cellplastunderlag är det som kanske egentligen är det bästa.
    • Solskydd & myggmedel. Här krävs en liten instruktion till barnet och strategisk placering i packningen.
    • Snacks. Rutinerade lägerföräldrar ser till att fylla sidofickorna på ryggsäcken med russin, nötter, energibars och lite favoritgodis. Även om barnet bara är borta i några få dagar så kommer det att kännas länge och ovant. Det är tryggt att kunna äta något litet om den mat som serveras någon av dagarna är svår att få ner.
    • Mjukdjur. Även en lite småtuff 10-åring kan känna sig liten och rädd när ugglorna hoar utanför tältet. Att ta med en mjukis att krama om kan göra det lättare att somna.
    • Vattenflaska barn. Det är lättare att komma ihåg att dricka under varma dagar om man har en egen vattenflaska nära till hands.

    Avancerad utrustning för läger – knivar & lampor

    Om ditt barn är en friluftsvan person som ofta är ute i skogen, kanske även har varit scout eller med i någon liknande förening, så kan det få ha med sig lite mer avancerad utrustning. En scoutkniv är roligt att ha med och ger möjligheter att både tälja grillpinnar och att tälja flisor till lägerelden. Se till att fråga ledarna innan om det är okej att ha med en kniv och välj en modell med dubbelt parerskydd som skyddar ditt barns händer. Det finns knivar med rundad spets, vilket ett bra alternativ. Självklart ska du känna att barnet är tryggt med att kunna hantera kniv, men det gäller även annan utrustning. En pannlampa kan till exempel vara lite svårare att hantera än en ficklampa, men är ett bättre alternativ där händerna hålls fria när man väl lyckas hantera den utan att lysa sina kompisar i ögonen. Lär ditt barn att hantera en pannlampa och se till att den är rätt inställd. Pannlampan kan användas som en ficklampa för att leta efter saker inne i tältet.

    Läs mer
    Filter
    104 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress