Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Hoka One One

    Franska Hoka One One grundades 2008 av ultralöparen Nicolas Mermoud och Salomons förre detta VD Jean-Luc Diard. Nicolas såg efter egen erfarenhet ett behov av skor som tillät snabbare utförslöpning och som kunde reducera stötarna bättre för knäna under långloppen. Inspirerade av teknologin bakom mountainbikes, puderskidor och tennisrackets blev resultatet löparskor med överdimensionerade sulor, en omedelbar succé hos ultralöparna. Det är ingen slump att varumärket heter just ”Hoka”, det betyder nämligen ”dags att flyga” på Maori.

    Mer om Hoka One One

    Varumärket Hoka One One tillhör det internationella företaget Deckers Brands. Deckers huvudkontor ligger i Goleta, Kalifornien. Med mottot “form följer funktion” har man utvecklat skor där man vinner tävlingar och slår världsrekord. Här spelar den utmärkta dämpningen i kombination med skons låga vikt en särskild roll.

    Var tillverkas produkterna från Hoka One One?

    Hoka One One tillverkar sina produkter i Vietnam och Kina. Moderkoncernen Deckers anslöt sig till FN:s Global Compact (UNGC) 2016 som är världens största hållbarhetsinitiativ för företag. Genom att gå med bekräftar Deckers sitt löpande engagemang för att driva sin verksamhet med största respekt för principerna om mänskliga rättigheter, arbetsnormer, ansvarsfulla miljöförfaranden och korruptionsbekämpning. Att respektera de mänskliga rättigheterna längs med företagets verksamhet och produktionskedjan är lika viktigt som att påverka de samhällen som de samarbetar med positivt. Två centrala projekt inom detta område är HERproject och etiska revisioner enligt International Labor Organization Standards.

    Hoka One One & hållbarhet

    Eftersom den största miljöpåverkan uppstår på produktionsnivå startade Hoka One One 2018 en miljöundersökning med leverantörer och andra partner. Målet är att löpande övervaka miljöpåverkan och att granska initiativ för att minska den negativa miljöpåverkan. Redan 90 % av kärnfabrikerna/leverantörerna följer industrins bästa standarder när det gäller vattenanvändning och vattenrening. Förutom att minska vattenförbrukningen är minskningen av avfall en huvuduppgift både på företagets huvudkontor, i försäljningscentralerna och i nyckelfabrikerna. Även minskningen av material samt återanvändning och återvinning har en viktig funktion. Vid valet av material beaktas miljöpåverkan noga. Hoka One One söker hela tiden efter hållbara alternativ och många av produkterna är helt veganska.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress