Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 1
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 2
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 3
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 4
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 5
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 6
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 7
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 8
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 9
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 10
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 11
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 12
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 13
    • ULTRAFINE MERINO T-SHIRT 14
    1 / 14
    #getText: ads.product.badge.reading.sample.headline#
    a greener choice

    Formal Friday
    Formal Friday ULTRAFINE MERINO T-SHIRT Unisex T-shirt NAVY

    Art.nr: 2082376

    Det är inte många t-shirtar du kan matcha med både kostym, jeans och friluftsbyxor. Ultrafine Merinoull T-Shirt är just en sådan. Tillverkad av mjuk, lyxig merinoull med alla dess positiva egenskaper.

    1 399,00 kr

    Prisinformation

    1.
    1 399,00 kr
    Aktuellt pris
    2.
    1 399,00 kr
    Det lägsta priset under de senaste 30 dagarna före prissänkningen.
    Lagernivå: 9 st i lager online
      Lagerstatus är baserad på senaste lageruppdateringen, varan kan ha sålts sedan dess.
    Välj Färg
    NAVY

     Välj Storlek
    Endast tillgänglig att beställa online

    Beskrivning

    Tekniska detaljer

    Storleksguide

    Supermjuk t-shirt i merinoull

    Det är inte många t-shirtar du kan matcha med både kostym, jeans och friluftsbyxor. Ultrafine Merinoull T-Shirt är just en sådan. Tillverkad av mjuk, lyxig merinoull med alla dess positiva egenskaper.

    Efter år av utveckling skapades Ultrafine Merino T-shirt. Formal Friday använder sig av den senaste tekniken och ingenjörskonsten för att skapa en slitstark, supermjuk t-shirt tillverkad av merinoull av högsta kvalitet. Materialet erbjuder mycket hög slitstyrka tack vare en spinningteknik som ger täta vävar. Extremt mjuk, noga utvald 17,5 mikron merinoull som inte kliar och inte nopprar. 

    Merinoullen är ett naturmaterial med många värdefulla egenskaper. Materialet reagerar på förändringar i kroppstemperaturen. Merinoullen hjälper dig hålla värmen i kalla klimat och kall i varmt väder. Den känns mjuk och behaglig mot huden och ger en lyxig känsla. 

    Vidare absorberar merinoullen fukt från kroppen ut till ytan av plagget där det avdunstar. Ultrafine Merino torkar nästan lika snabbt som syntetmaterial samt besitter naturligt antibakteriella egenskaper som innebär att du behöver tvätta plagget väldigt sällan. Häng det istället på vädring på balkongen eller på fjället. Det går även bra att handtvätta en kort stund utan tvättmedel. När det väl är dags för tvättmaskinen kan du tvätta t-shirten på 30 grader med milt tvättmedel, utan sköljmedel.

    T-shirten kan krympa och vrida sig något, vilket är naturligt för plagg i merinoull. Detta på grund av, eller tack vare, att Formal Friday minimerar användning av kemikalier. Det är kemikalierna som ändrar strukturen i merinoullfibern. Däremot står ultrafine merino emot skrynklor då det formas tillbaka till sin naturliga form efter att den blivit vikt eller på annat sätt böjts.

    I korthet

    • 100 % mulesingfri, återvinningsbar merinoull
    • Designad i Finland, material från Italien, sydd i Litauen
    • Minimal användning av kemikalier (därför kan plagget krympa något)
    • 17,5 Mikron Ultrafine Merinoull, garn 1/038 Nm
    • Fuktabsorberande och snabbtorkande
    • Naturligt antibakteriell, räcker med att vädra plagget
    • Genom att vädra plagget istället för tvätta sparar du både vatten, energi och plagget håller sig finare längre
    • Motståndskraftigt mot skrynklor
    • Ultrafine Merinoull ger supermjuk, lyxig känsla
    • Minimalistisk, tidlös design
    • Kan tvättas för hand en kort stund utan tvättmedel, eller i tvättmaskin i 30 grader med milt tvättmedel, inget sköljmedel
    • Tvättas ut och in, med samma färger, undvik vassa dragkedjor och liknande
    • Unisexstorlekar

    Herrmodellen som visar färgen White och Grey bär storlek L. Modellen är 187 cm lång och väger 79 kg. 

    Herrmodellen som visar färgen Black, Green och Navy bär storlek M. Modellen är 185 cm lång och väger 75 kg.

    Dam-modellen bär storlek XS i färgen Navy och storlek L i färgerna White, Black och Grey

    Ett Grönare val

    För att få märkas med "Ett grönare val" behöver en produkt uppfylla vissa kriterier. Ett grönare val innebär inte att en produkt är till 100 procent miljöanpassad, men den garanterar att tillverkaren har gjort aktiva val för att göra produkten mer miljövänlig. Denna produkt uppfyller följande kriterier för "Ett grönare val":
    • Tillverkad inom EU, associerade stater, eller EFTA

     Att minska utsläppen från långa transporter och att säkra/förkorta leverantörskedjor är viktigt. Vi vill därför premiera produkter som är tillverkade inom EU eller de associerade staterna Montenegro, Norge, Schweiz, Serbien, Storbritannien och Turkiet. Dessutom måste minst 50 procent av materialen i en produkt (till exempel tyger, läder) ha producerats på den europeiska kontinenten.

     Det här kriteriet ämnar också till att premiera produkter där mer intraeuropeisk produktion av material används. Många produkter har idag en produktionskedja med stor geografisk spridning, vilket ökar utsläppen och försvårar företags insyn hos leverantörer och fabriker. En mer lokal produktionskedja kan därmed minska utsläppen och ge större kontroll över produktionen.

    • Förbättrat ekologiskt fotavtryck

     Grundtanken bakom begreppet ekologiskt fotavtryck är att mänskliga aktiviteter påverkar mark, vatten och luft. Material och tillverkning kräver naturresurser, men även utsläpp och avfall till följd av produktionsprocessen påverkar. Genom Ett grönare val vill vi främja varumärken som minskar naturresurserna som behövs för deras produkter. Detta kan exempelvis handla om en förbättrad, mer effektiv vattenanvändning och vattenrening.

     Poäng kan ges på grund av en förbättrad produktionsprocess, till exempel lägre vatten, koldioxid, eller energikonsumtion. Men också om minst ett av produktens huvudmaterial har producerats hållbart enligt kriterium 1 (Användning av föredragna naturmaterial) och 2 (Återvunna material). En förbättrad process kan exempelvis vara SpinDye-processen där återvunnen polyester från PET-flaskor och uttjänta textiler smälts ner tillsammans med pigment. Eftersom materialet och pigmentet smälts samman innan materialet blir till polyestertråd används inget vatten. Metoden minskar därmed vattenanvändningen och kemikalieanvändningen med 75 respektive 90 procent jämfört med konventionell tillverkning.

    • Cirkularitet

     Smart design kan ge produkter längre liv, genom att de kan återanvändas, repareras och/eller återvinnas. Vi vill främja sådana cirkulära system och ger poäng om det tydligt framgår att en produkt designats och tillverkats med dessa cirkulära aspekter i åtanke.

     Reparation – När det kommer till reparationsmöjlighet ska väsentliga delar av produkten kunna repareras, till exempel vandringsskor med skosulor som kan bytas ut eller repareras. I produktens utvecklingsstadium designas produkten för att på ett enklaste sätt kunna repareras i ett senare skede, antingen av kunden eller genom professionell service.

     Återanvändning – Vi har breddat kriteriet att även omfatta affärsmodeller från märken som vill erbjuda uthyrning av eller leasing av andrahandsprodukter.

     Återvinning – Fokuset här ligger på att använda så lite nya material som möjligt. Produkter som består av endast ett material är lättare att återvinna. Likaså produkter som lätt kan brytas ner till sina individuella komponenter.

     Vi ger en poäng inom detta kriterium om produkten är designad för att återanvändas, återvinnas och där produkt eller material kan återgå till ett cirkulärt system för att öka livslängden och reducera det ekologiska fotavtrycket. Externa märkningar som till exempel principen Cradle to Cradle är en bra indikator på att produkten förtjänar en poäng inom detta kriterium.

    • Användning av föredragna naturmaterial

     Det första kriteriet handlar om material från växt- och djurvärlden. Förnybara råvaror är bra ur miljösynpunkt – men materialen måste dessutom vara producerade på ett hållbart och/eller ansvarsfullt sätt. Vi utgår från de ledande internationella certifieringarna inom till exempel eko-bomull, merinoull och dun. För att få poäng i denna kategori ska minst 20 procent av ett huvudmaterial komma från en sådan källa.

     Certifieringar vi tar i beaktande när vi bedömer produkten är till exempel GOTS-certifierad ekologisk bomull, RDS-certifierat dun, samt märkningar inom andra materialkategorier som ull, hampa, linne och läder. Även träbaserade material som Tencel från hållbart producerade cellulosafibrer tas med i bedömningen. Här krävs då att råvaran har en certifiering, till exempel FSC (Forest Stewardship Council).

    • Mer hållbar hantering av kemikalier

     Hur hanteras kemikalier i fabrikerna där produkten tillverkas? Och kan en leverantör garantera att riskfyllda kemikalier undviks när det kommer till produktion och material? En produkt kan få poäng om det kan styrkas att kemikalier hanteras på ett ansvarsfullt sätt, eller att tveksamma kemikalier som annars är vanligt förekommande inom tillverkningen av produktkategorin undviks. Certifieringar som kan verifiera detta är till exempel Zero Discharge of Hazardous Chemicals -programmet (ZDHC), Bluesign, och Leather Working Group.

     En mer hållbar kemikaliehantering för oss inkluderar exempelvis ett verifierbart åtagande av Zero Discharge of Hazardous Chemicals-programmet (ZDHC) som består av ett flertal klädes-och skoföretag som tillsammans arbetar för att fasa ut specifika kemikalier. Programmet grundades 2011 som svar på Greenpeace DeTox kampanj. Även Bluesign-certifierade material eller produkter ger poäng. Denna certifiering innebär att produkten eller materialet tillverkats under ett kemikaliehanteringssystem som anses strikt.

    • "No-Go" criterias

     • PFC-användning
     • Biocider
     • Produktion i så kallade ”riskländer”
     • Produkten innehåller Bisfenol A (BPA)
     • Flamskyddsmedel
     • Polyvinylklorid (PVC)
     • Aluminium med direkt livsmedelskontakt
     • Solskydd eller annan kosmetik innehållande oxybenzone
     • Engångsartiklar
     • Komponenten tritium i självlysande färger
    Storlek
    S
    Vikt
    181 g
    Viktreferens
    i storlek M
    Passform
    Bekväm passform
    Material
    100 % Ultrafine Merinoull (17,5 Mikron, 195 g/m²)
    Rygglängd
    71,5 cm (i storlek M)
    Ett grönare val
    ja
    Ett Grönare Val - uppfyllda kriterier
    Tillverkad inom EU, associerade stater, eller EFTA, Förbättrat ekologiskt fotavtryck, Cirkularitet, Användning av föredragna naturmaterial, Mer hållbar hantering av kemikalier
    ULTRAFINE MERINO T-SHIRT

    Beskrivning

    Supermjuk t-shirt i merinoull

    Det är inte många t-shirtar du kan matcha med både kostym, jeans och friluftsbyxor. Ultrafine Merinoull T-Shirt är just en sådan. Tillverkad av mjuk, lyxig merinoull med alla dess positiva egenskaper.

    Efter år av utveckling skapades Ultrafine Merino T-shirt. Formal Friday använder sig av den senaste tekniken och ingenjörskonsten för att skapa en slitstark, supermjuk t-shirt tillverkad av merinoull av högsta kvalitet. Materialet erbjuder mycket hög slitstyrka tack vare en spinningteknik som ger täta vävar. Extremt mjuk, noga utvald 17,5 mikron merinoull som inte kliar och inte nopprar. 

    Merinoullen är ett naturmaterial med många värdefulla egenskaper. Materialet reagerar på förändringar i kroppstemperaturen. Merinoullen hjälper dig hålla värmen i kalla klimat och kall i varmt väder. Den känns mjuk och behaglig mot huden och ger en lyxig känsla. 

    Vidare absorberar merinoullen fukt från kroppen ut till ytan av plagget där det avdunstar. Ultrafine Merino torkar nästan lika snabbt som syntetmaterial samt besitter naturligt antibakteriella egenskaper som innebär att du behöver tvätta plagget väldigt sällan. Häng det istället på vädring på balkongen eller på fjället. Det går även bra att handtvätta en kort stund utan tvättmedel. När det väl är dags för tvättmaskinen kan du tvätta t-shirten på 30 grader med milt tvättmedel, utan sköljmedel.

    T-shirten kan krympa och vrida sig något, vilket är naturligt för plagg i merinoull. Detta på grund av, eller tack vare, att Formal Friday minimerar användning av kemikalier. Det är kemikalierna som ändrar strukturen i merinoullfibern. Däremot står ultrafine merino emot skrynklor då det formas tillbaka till sin naturliga form efter att den blivit vikt eller på annat sätt böjts.

    I korthet

    • 100 % mulesingfri, återvinningsbar merinoull
    • Designad i Finland, material från Italien, sydd i Litauen
    • Minimal användning av kemikalier (därför kan plagget krympa något)
    • 17,5 Mikron Ultrafine Merinoull, garn 1/038 Nm
    • Fuktabsorberande och snabbtorkande
    • Naturligt antibakteriell, räcker med att vädra plagget
    • Genom att vädra plagget istället för tvätta sparar du både vatten, energi och plagget håller sig finare längre
    • Motståndskraftigt mot skrynklor
    • Ultrafine Merinoull ger supermjuk, lyxig känsla
    • Minimalistisk, tidlös design
    • Kan tvättas för hand en kort stund utan tvättmedel, eller i tvättmaskin i 30 grader med milt tvättmedel, inget sköljmedel
    • Tvättas ut och in, med samma färger, undvik vassa dragkedjor och liknande
    • Unisexstorlekar

    Herrmodellen som visar färgen White och Grey bär storlek L. Modellen är 187 cm lång och väger 79 kg. 

    Herrmodellen som visar färgen Black, Green och Navy bär storlek M. Modellen är 185 cm lång och väger 75 kg.

    Dam-modellen bär storlek XS i färgen Navy och storlek L i färgerna White, Black och Grey

    Ett Grönare val

    För att få märkas med "Ett grönare val" behöver en produkt uppfylla vissa kriterier. Ett grönare val innebär inte att en produkt är till 100 procent miljöanpassad, men den garanterar att tillverkaren har gjort aktiva val för att göra produkten mer miljövänlig. Denna produkt uppfyller följande kriterier för "Ett grönare val":
    • Tillverkad inom EU, associerade stater, eller EFTA

     Att minska utsläppen från långa transporter och att säkra/förkorta leverantörskedjor är viktigt. Vi vill därför premiera produkter som är tillverkade inom EU eller de associerade staterna Montenegro, Norge, Schweiz, Serbien, Storbritannien och Turkiet. Dessutom måste minst 50 procent av materialen i en produkt (till exempel tyger, läder) ha producerats på den europeiska kontinenten.

     Det här kriteriet ämnar också till att premiera produkter där mer intraeuropeisk produktion av material används. Många produkter har idag en produktionskedja med stor geografisk spridning, vilket ökar utsläppen och försvårar företags insyn hos leverantörer och fabriker. En mer lokal produktionskedja kan därmed minska utsläppen och ge större kontroll över produktionen.

    • Förbättrat ekologiskt fotavtryck

     Grundtanken bakom begreppet ekologiskt fotavtryck är att mänskliga aktiviteter påverkar mark, vatten och luft. Material och tillverkning kräver naturresurser, men även utsläpp och avfall till följd av produktionsprocessen påverkar. Genom Ett grönare val vill vi främja varumärken som minskar naturresurserna som behövs för deras produkter. Detta kan exempelvis handla om en förbättrad, mer effektiv vattenanvändning och vattenrening.

     Poäng kan ges på grund av en förbättrad produktionsprocess, till exempel lägre vatten, koldioxid, eller energikonsumtion. Men också om minst ett av produktens huvudmaterial har producerats hållbart enligt kriterium 1 (Användning av föredragna naturmaterial) och 2 (Återvunna material). En förbättrad process kan exempelvis vara SpinDye-processen där återvunnen polyester från PET-flaskor och uttjänta textiler smälts ner tillsammans med pigment. Eftersom materialet och pigmentet smälts samman innan materialet blir till polyestertråd används inget vatten. Metoden minskar därmed vattenanvändningen och kemikalieanvändningen med 75 respektive 90 procent jämfört med konventionell tillverkning.

    • Cirkularitet

     Smart design kan ge produkter längre liv, genom att de kan återanvändas, repareras och/eller återvinnas. Vi vill främja sådana cirkulära system och ger poäng om det tydligt framgår att en produkt designats och tillverkats med dessa cirkulära aspekter i åtanke.

     Reparation – När det kommer till reparationsmöjlighet ska väsentliga delar av produkten kunna repareras, till exempel vandringsskor med skosulor som kan bytas ut eller repareras. I produktens utvecklingsstadium designas produkten för att på ett enklaste sätt kunna repareras i ett senare skede, antingen av kunden eller genom professionell service.

     Återanvändning – Vi har breddat kriteriet att även omfatta affärsmodeller från märken som vill erbjuda uthyrning av eller leasing av andrahandsprodukter.

     Återvinning – Fokuset här ligger på att använda så lite nya material som möjligt. Produkter som består av endast ett material är lättare att återvinna. Likaså produkter som lätt kan brytas ner till sina individuella komponenter.

     Vi ger en poäng inom detta kriterium om produkten är designad för att återanvändas, återvinnas och där produkt eller material kan återgå till ett cirkulärt system för att öka livslängden och reducera det ekologiska fotavtrycket. Externa märkningar som till exempel principen Cradle to Cradle är en bra indikator på att produkten förtjänar en poäng inom detta kriterium.

    • Användning av föredragna naturmaterial

     Det första kriteriet handlar om material från växt- och djurvärlden. Förnybara råvaror är bra ur miljösynpunkt – men materialen måste dessutom vara producerade på ett hållbart och/eller ansvarsfullt sätt. Vi utgår från de ledande internationella certifieringarna inom till exempel eko-bomull, merinoull och dun. För att få poäng i denna kategori ska minst 20 procent av ett huvudmaterial komma från en sådan källa.

     Certifieringar vi tar i beaktande när vi bedömer produkten är till exempel GOTS-certifierad ekologisk bomull, RDS-certifierat dun, samt märkningar inom andra materialkategorier som ull, hampa, linne och läder. Även träbaserade material som Tencel från hållbart producerade cellulosafibrer tas med i bedömningen. Här krävs då att råvaran har en certifiering, till exempel FSC (Forest Stewardship Council).

    • Mer hållbar hantering av kemikalier

     Hur hanteras kemikalier i fabrikerna där produkten tillverkas? Och kan en leverantör garantera att riskfyllda kemikalier undviks när det kommer till produktion och material? En produkt kan få poäng om det kan styrkas att kemikalier hanteras på ett ansvarsfullt sätt, eller att tveksamma kemikalier som annars är vanligt förekommande inom tillverkningen av produktkategorin undviks. Certifieringar som kan verifiera detta är till exempel Zero Discharge of Hazardous Chemicals -programmet (ZDHC), Bluesign, och Leather Working Group.

     En mer hållbar kemikaliehantering för oss inkluderar exempelvis ett verifierbart åtagande av Zero Discharge of Hazardous Chemicals-programmet (ZDHC) som består av ett flertal klädes-och skoföretag som tillsammans arbetar för att fasa ut specifika kemikalier. Programmet grundades 2011 som svar på Greenpeace DeTox kampanj. Även Bluesign-certifierade material eller produkter ger poäng. Denna certifiering innebär att produkten eller materialet tillverkats under ett kemikaliehanteringssystem som anses strikt.

    • "No-Go" criterias

     • PFC-användning
     • Biocider
     • Produktion i så kallade ”riskländer”
     • Produkten innehåller Bisfenol A (BPA)
     • Flamskyddsmedel
     • Polyvinylklorid (PVC)
     • Aluminium med direkt livsmedelskontakt
     • Solskydd eller annan kosmetik innehållande oxybenzone
     • Engångsartiklar
     • Komponenten tritium i självlysande färger

     

    Tekniska detaljer

    Storlek
    S
    Vikt
    181 g
    Viktreferens
    i storlek M
    Passform
    Bekväm passform
    Material
    100 % Ultrafine Merinoull (17,5 Mikron, 195 g/m²)
    Rygglängd
    71,5 cm (i storlek M)
    Ett grönare val
    ja
    Ett Grönare Val - uppfyllda kriterier
    Tillverkad inom EU, associerade stater, eller EFTA, Förbättrat ekologiskt fotavtryck, Cirkularitet, Användning av föredragna naturmaterial, Mer hållbar hantering av kemikalier
    Art.nr
    2082376

    Storleksguide

    ULTRAFINE MERINO T-SHIRT
    Ställ en fråga
    Undrar du någonting om denna specifika produkt som du inte funnit svar på ännu? Då är du välkommen att fråga oss. Våra experter har lång erfarenhet och hjälper dig gärna.

    Vi kommer att besvara din fråga så snart vi har möjlighet.
    Med vänlig hälsning,Naturkompaniets kundtjänst

    Passande tillbehör

    Du kanske också gillar 
    0
    0 Recensioner
    Skriv din recension

      I recensionen skriver du vad du tyckte om produkten när du använt den.
      Frågor om produkten inför ett köp skickar du via knappen "Ställ en fråga" ovan.

      Endast förnamn & första bokstaven i efternamn visas i recensionen när den publiceras.

           
    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress