Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    LAGA PIZZA UTE I KONSERVBURK

    Matkreatör: Naturens Hemligheter | Fotograf: Martin Stenmark

    Stora konservburkar är till exempel utmärkta pizzaugnar. Sådana tomburkar brukar man kunna få från närmaste restaurang eller skolkök. Locket blir en perfekt plåt och alla pizzaingredienser kan packas i burken på väg till skogen. Pizza är mysig utemat som är lätt att anpassa utifrån allas önskemål. Och vill man inte baka sin egen pizzadeg är det smidigt med dagens färdiga pizzakit. Stansa ut så många pizzabottnar du vill ha, packa dem med smörgåspapper emellan i en påse. Väl ute i skogen är det bara att fixa en eld i lugn och ro. Montera pizzorna med önskad topping strax innan tillagning. Ät och njut.

    Gör så här:

    • Tänd en brasa och elda tills ni fått fin glöd. Sprid ut glöden i eldstaden och placera pizzaugnarna på glödbädden. Bakningen kan boostas genom att bygga upp en reflektoreld där värmen från lågorna leds in i konservburkarna.
    • Ha med värmetåliga handskar och se till att rotera plåtarna i ugnen med jämna mellanrum så att pizzan blir jämnt gräddad. Tillagningstiden är 10–20 min, men som alltid vid utomhusmatlagning gäller det att ha förståelse för att förutsättningarna kan ändras beroende på rådande väderförhållanden med mera.

    Säsongens bästa vildplockade pizzatopping:
    Löktrav
    Kärleksört
    Våtarv
    Svalört
    Tusensköna

    double-arrows-up
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress