/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Pizza

        Matkreatör: Naturens Hemligheter | Fotograf: Martin Stenmark

        Stora konservburkar är till exempel utmärkta pizzaugnar. Sådana tomburkar brukar man kunna få från närmaste restaurang eller skolkök. Locket blir en perfekt plåt och alla pizzaingredienser kan packas i burken på väg till skogen. Pizza är mysig utemat som är lätt att anpassa utifrån allas önskemål. Och vill man inte baka sin egen pizzadeg är det smidigt med dagens färdiga pizzakit. Stansa ut så många pizzabottnar du vill ha, packa dem med smörgåspapper emellan i en påse. Väl ute i skogen är det bara att fixa en eld i lugn och ro. Montera pizzorna med önskad topping strax innan tillagning. Ät och njut.

        • Tänd en brasa och elda tills ni fått fin glöd. Sprid ut glöden i eldstaden och placera pizzaugnarna på glödbädden. Bakningen kan boostas genom att bygga upp en reflektoreld där värmen från lågorna leds in i konservburkarna.

        • Ha med värmetåliga handskar och se till att rotera plåtarna i ugnen med jämna mellanrum så att pizzan blir jämnt gräddad. Tillagningstiden är 10–20 min, men som alltid vid utomhusmatlagning gäller det att ha förståelse för att förutsättningarna kan ändras beroende på rådande väderförhållanden med mera.

        Säsongens bästa vildplockade pizzatopping:
        Löktrav
        Kärleksört
        Våtarv
        Svalört
        Tusensköna


        double-arrows-up
        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
        Registrera dig för nyhetsbrevet

        Ange en giltig e-postadress