Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Årets tema för Naturbonusen: biologisk mångfald

    Nu söker vi kandidater till årets Naturbonus från vår kundklubb 365. Under våren kommer Naturkompaniet att skänka över 2 miljoner kronor till de vinnande organisationerna, framröstade av våra medlemmar.

    Årets tema är biologisk mångfald. Den svenska naturen behöver vilda växter och djur, artrikedom och ekosystem i balans. Arbetar din organisation med dessa viktiga frågor – eller vill du tipsa andra? Sista ansökningsdag är 28/2 och mer information om hur du ansöker finner du nedan.

    Så här ansöker du till Naturbonusen:

    • Projektet som ansöker måste vara ett natur-, miljö- eller friluftsprojekt som verkar för att främja biologisk mångfald.
    • När ansökan öppnar finns ett ansökningsformulär tillgängligt. Via det ansöker organisationen till Naturbonusen genom att beskriva sitt projekt och vad de önskar att göra för pengarna.
    • Sista ansökningsdag är 28/2 2022.
    • Naturkompaniet går igenom ansökningarna och väljer ut de bidrag som får vara med i omröstningen.
    • De nominerade presenteras sedan av Naturkompaniet och omröstningsprocessen öppnar.
    • Omröstningen sker via ett formulär som skickas ut till prenumeranterna av vårt nyhetsbrev.
    • När omröstningen avslutats väljs de bidrag som fått flest röster ut som Naturbonusvinnare. 

    Ansökan är nu stängd!    Årets Naturbonusvinnare 2021

    2021 stöttade vi fyra organisationer som våra medlemmar röstat fram och deras insatser för ett renare Sverige. Här är vinnarna som fick dela på 2,5 miljoner kronor. Varje organisation blev tilldelade 625 000 kronor var. 

    Tack till alla våra medlemmar som varit med och bidragit till 2021 års Naturbonus och som har varit med och röstat!    CleanSea

    Clean Seas mål är att göra skillnad för vårt marina djurliv och skapa en ren framtid för havet och vår vackra kustlinje. Tack vare Naturbonusen kan de fortsätta sitt arbete med att avlägsna skräpet från vår kustlinje, främst i Bohuslän. Inom ramen för Naturbonusen hoppas de kunna städa hundra vikar runt Sveriges kust, dyka efter bottenskräp i flera utvalda hamnar och anordna upp till femtio städinsatser. Målet är att avlägsna mer än tiotusen kilo skräp. 

    Hemsida: cleansea.co    Håll Sverige Rent

    Håll Sverige Rent upplever ökade problem med nedskräpning i fjällen. Med stöd från Naturbonusen kommer de därför att sätta upp fler ”påsholkar” i fjällvärlden så att de som glömt att ta med sig en egen skräppåse kan ta en på plats och på så sätt hålla rent efter sig i naturen. De vill även utbilda fjällvandrare i allemansrätt, fortsätta att sprida sitt budskap vidare för att minska nedskräpningen och ta fram skräppåsar i återvunnet material. 

    Hemsida: hsr.se    GUE Sweden, Rena Botten och Operation Spöknät

    GUE Sweden har som målsättning att bedriva ideell dykrelaterad verksamhet i form av miljö-, utforsknings- och kartläggningsprojekt av undervattensmiljöer. Sedan 2017 driver de med hjälp av frivilliga dykare miljöskyddsprojekten Rena Botten och Operation Spöknät. Med stöd av Naturbonusen vill de sprida kunskap om situationen i våra vatten och aktivt bidra till en hållbar undervattensmiljö genom städinsatser. 


    Hemsida: guesweden.se    Kiruna Fjällräddarförening

    Kiruna Fjällräddning ser att det ökade besöksantalet i fjällkedjan har gjort problematiken med nedskräpning större det senaste året. Med bidrag från Naturbonusen kommer de därför att arrangera riktade städinsatser längs populära vandrings- och skidleder samt vid fjällstugorna för att värna om naturen och göra upplevelsen för besökarna så bra som möjligt.


    Instagram: 
    kiruna_fjallraddarforening

         Här har vi samlat fler lyckliga vinnare av Naturbonusen.

    TIDIGARE VINNARE »


    double-arrows-up
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress