/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter    Läder är ett levande material som kräver omvårdnad. Har du ett par favoritkängor av läder är det värt att lägga lite tid och omsorg på dem för att förlänga livslängden och säkerställa funktion. 
    Torka rätt
    Läder är ett levande material som kräver omvårdnad. Har du till exempel ett par läderkängor är det värt att lägga lite tid och omsorg på dem för att förlänga livslängd och funktion. Ett par läderkängor ska till exempel aldrig snabbtorkas vid ett värmeelement, eller för nära elden.
    Den höga värmen riskerar att torka ut lädret och förstöra limningen mellan materialdelarna. Låt hellre kängorna torka i vanlig rumstemperatur, gärna med istoppat tidningspapper som tar upp mycket fukt.
     
     
    Fett eller vax?
    Läderprodukter, framför allt kängor, behöver behandlas helst med både fett och vax i omgångar. Även läderkängor med Goretexmembran på insidan behöver behandlas. Fettet, lädersmorningen, används för att mjuka upp lädret och hålla det mättat – så det inte torkar och spricker. Vaxet lägger sig som ett skyddande skikt på ytan och gör att lädret bättre står emot väta. Vaxet jobbar du bäst in med fingrarna eller en mjuk trasa, använd små cirkelrörelser. Glöm inte att först rengöra kängorna med en fuktad trasa eller ljummet vatten och en borste. Ta bort skosnörena så att du även kommer åt plösen ordentligt och fetta gärna in metallhakarna på kängan, så rostar de inte. Har kängan en ruggad yta, som nubuck eller mocka, så behövs en särskild impregnering för just de materialen om du vill behålla känsla och textur. Behandla gärna kängorna på kvällen så lädret hinner mättas under natten, ifall du ska använda dem nästa dag. Fråga i butiken efter rätt produkter just för din kängmodell. 

    Reparera
    Alla Hanwags kängor är omsulningsbara. 
    Kängor och lågskor: 999 kr

    Välkommen in i våra butiker så hjälper vi dig! 

    Vårda dina kängor 
    Passform

    NARROW

    Hanwags smalare passform är designad för personer som upplever att skor vanligtvis känns för breda. Det ger bättre stabilitet och stöd för smalare fötter i bergsterräng.


    STRAIGHT FIT

    Straight fit har ett något bredare utrymme för tårna. Det gynnar personer med en lite bredare fot. 


    WIDE

    Om du tycker att skor i många fall kämmer och känns trånga. Hanwags passform WIDE har en normal hälsektion, men blir bredare framtill. 


    BUNION

    Många personer lider av Hallux Valgus -oftast kvinnor, men även många klättrare. Stortån blir sneställd in mot övriga tår och samtidigt trycks tåleden utåt, vilket kan orsaka en ömmande och skavande del av foten. Hanwags läst Bunion är bredare kring just stortåleden för att kompensera för detta och ge användaren en behaglig vandringskänga.
    Vandringskängor herr 
    Vandringskängor dam     Vandringsskor 


    Hanwags passformar

    Hanwags passform är en legend i sig. Med över nio decennier av erfarenhet och hantverk, visar de bästa materialen och förfinade produktionstekniker varför. Detta bekräftas av regelbunden återkoppling från kunder och återkommande designpriser. Alla kängor och skor från Hanwag är gjorda speciellt för kvinnor och män, för den terräng skon är avsedd att användas i, och med hjälp av läster som kontinuerligt har optimerats genom åren. 

    Sko dig med ett genuint hantverk!

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress