Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Flugbindningsverktyg

    Många som flugfiskar börjar så småningom att binda sina egna flugor, det är något speciellt med att fiska med egenhändigt tillverkade fiskeflugor. Att binda sina fiskeflugor själv är lite tålamodsprövande, men roligt. Hos oss hittar du ett brett och väl utvalt sortiment av flugbindningsverktyg, krokar, och bindmaterial så att du snabbt och lätt kan komma igång med din flugbindning. Glöm inte att köpa förvaring i form av en passande flugask så att du håller ordning på och skyddar dina alster.

    Flugbindningsverktyg för nybörjare & proffs

    Grunden i flugfiske är att fiska med flugor som ser ut som fiskarnas byten, vilket kan låta både självklart och enkelt. Men för att lyckas behöver du vara väl påläst och ha tålamod att pröva vad som fungerar. Man kan dela in fiskeflugor i olika kategorier och du väljer själv vilken typ av fluga du vill binda. Varje fiskart har sin egen favoritföda, dessutom kan det variera under olika tider på året. Enkelt uttryckt finns fem olika kategorier av fiskeflugor: tubflugor, våtflugor, torrflugor, streamers och nymfer. Målet är att göra flugor som är så realistiska som möjligt. Hos oss hittar du flugbindningsverktyg för alla nivåer – både för den som är nybörjare och den som har hållit på ett tag.

    Flugbindningsverktyg hos Naturkompaniet

    Vi är många på Naturkompaniet som flugfiskar och vet vilka grejer som är bäst för att binda egna flugor. Bland flugfiskeverktygen i vårt sortiment hittar du bland annat:

    • Lätta och starka hackeltänger
    • Tafsklippare i rostfritt stål med flera olika funktioner: avbitartång som lätt knipsar av överblivet material när man har knutit fast en fluga på tafsen, knutverktyg samt nål för att rensa bort lack och annat från krokögat.
    • Flugbindarset från Loon för nybörjare som innehåller: Ergo all Purpose Scissors, Ergo Bodkin, Ergo Hackle Plier, Ergo Whip Finisher och Ergo All Purpose Bobbin.
    • Flugbindningssaxar.
    • Whipfinishers.
    • Flugbindarborstar, perfekta för att borsta ut dubbing och andra liknande material.
    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress