Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    EIFEL OUTDOOR EQUIPMENT

    Det tyska företaget Eifel Outdoor Equipment är dedikerade till att tillverka produkter som gör det lätt att njuta av tiden utomhus. Produktsortimentet för det lilla företaget från Vulkaneifel i de tyska Eifelbergen erbjuder campingtillbehör för passionerade vandrings-, camping- eller skåpbilsfantaster. Från ultralätt till solid, från kompakt till bekväm - alla Eifel Outdoor Equipment-produkter är designade för lång och pålitlig användning, är av hög kvalitet och designade klassisk design. Kopplingen till hemlandet känns ofta igen på de kärleksfullt lokalt färgade produktnamnen.

    Om Eifel Outdoor Equipment

    "Bara för skojs skull"-  Marcus Bauer startade sitt lilla företag Eifel Outdoor Equipment 2012 med produkter som han själv gillade och som genom åren har övertygat allt fler kunder. Den första riktiga produktkatalogen publicerades 2013 med fyra titaniumkaminer. Snart följde systemkokare, kaffefilter och packpåsar. Hos oss hittar du bland annat de bekväma och hållbara camping- och utemöblerna av massivt, certifierat bokträ. 

    Huvudkontor

    Alflen i Eifel, Tyskland.

    Var tillverkas Eifel Outdoor Equipments produkter?

    Beroende på produkt tillverkas hela produkten eller leverantörsdelar eller tillverkningsmaterial i Kina, Vietnam, Indonesien, Portugal och Tyskland (Eifel).

    Hur kontrollerar Eifel Outdoor Equipment produktionsförhållandena?

    Eifel Outdoor Equipment tillverkar en del av produkterna själva i Tyskland eller beställer av små företag i grannskapet som de har god och tät kontakt med. Eifel Outdoor Equipment upprätthåller långvariga relationer med sina asiatiska tillverkare och värdesätter regelbundna besök på plats. Strikt kontroll av produktionsförhållandena tillhandahålls också av officiella certifieringsförfaranden enligt FSC-certifikatet. 

    Eifel Outdoor Equipment & hållbarhet

    Många produkter från Eifel Outdoor Equipment tillverkade av bokträ bär FSC-stämpeln för ansvarsfullt och hållbart skogsbruk. Detta är till exempel fallet med produktserien "VH". VH står för "härifrån" och innehåller lokalt bokträ. Här blir det tydligt att Eifel Outdoor Equipment värdesätter lokal produktion så mycket som möjligt. Dessutom bedrivs produktionen med hjälp av utvalda partners som drivs av Lebenshilfe eller små familjeföretag i Indonesien. Under flera år har Eifel Outdoor Equipment varit ett CO²-neutralt företag tack vare korta avstånd och klimatkompensation genom Atmosfair. 

    Läs mer
    Filter
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress