Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Flanellskjortor dam

    Flanellskjortan är ett älskat plagg och praktiskt plagg som kan användas i många olika sammanhang. Många förknippar den lite tjockare flanellskjortan med fiske, jakt, friluftsliv, kokkaffe och härliga stunder utomhus – och det är inte svårt att förstå varför. En flanellskjorta är oftast gjord i ull eller merinoull som andas och värmer alldeles precis lagom mycket. Hos oss hittar du flanellskjortor för dam av riktigt bra kvalitet, bland annat Fjällräven skjortor och Patagonia skjortor.

    Flanellskjortor dam för outdoor & friluftsliv

    En lite tjockare flanellskjorta, eller skogshuggarskjorta som det också kallas, kan användas som en tunnare jacka under vår, sommar och höst och blir en fin följeslagare både på vandringen och till svampplockningen. Det mjuka materialet känns skönt mot huden och är följsamt nog att ha under jackan, men är ändå slittåligt och tål att användas flitigt under många år. 

    Flanellskjorta i oversize

    Hos oss hittar du en mängd olika modeller av flanellskjortor för dam. En del är oversize, alltså lite lösare och större i passformen, medan andra är mer figursydda. Vissa är lite längre i modellen och vissa är lite kortare. För den som gillar att skjortan sitter löst kan det vara en god idé att även spana in vårt sortiment av flanellskjortor herr, där finns också flera snygga modeller för den som gillar skjortor med lite längre ärm.

    Flanell – ett mjukt material

    Ursprungligen var flanell alltid gjort av ull eller merinoull (själva ordet betyder faktiskt ”ull”), men numera används ordet även för tyger gjorda av ullblandningar eller bomull. Det signifikanta för flanell är att ytan är uppruggad så att den blir extra mjuk mot huden, nästan lite filt-aktig. Ull är ju som bekant ett fantastiskt material att göra kläder av eftersom de håller dig lagom varm oavsett temperatur, precis som ullen håller fåren lagom varma.

    Flanellskjortor för dam hos Naturkompaniet

    Vi på Naturkompaniet gillar flanellskjortor eftersom de är så mångsidiga och har alltid ett brett, väl uttänkt och högkvalitativt sortiment att erbjuda. Bland våra flanellskjortor för dam hittar du bland annat:

    • Klassiska rutiga flanellskjortor
    • Tjocka flanellskjortor som kan användas som skjortjackor
    • Fodrade flanellskjortor
    • Modeller utan fickor samt modeller med en eller flera bröstfickor
    • Många färger att välja mellan: blå, grön, brun, röd, beige, grå och många fler
    • Enfärgade och mönstrade modeller (randiga, blommiga)

    Läs mer
    Filter
    22 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress