Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Lusekoftor dam

    Få plagg är så praktiska och mångsidiga som lusekoftan, och ändå så vackra. I vårt sortiment av stickade tröjor dam och ulltröjor dam hittar du många fina modeller av lusekoftor dam som passar både för friluftsliv och vardag. Välj mellan äkta lusekoftor i klassiska norska mönster av hög kvalitet som håller i många år från bland annat norska Dale of Norway.

    Lusekoftor för dam för friluftsliv

    En lusekofta är inte bara ett vackert plagg, utan även skönt och praktiskt. Ullen håller dig lagom varm och släpper effektivt ut överskottsvärme om du skulle bli för varm. Ull är inte bara varmt och skönt, det är även luktreducerande och värmer även om det skulle råka bli blött eller fuktigt – bra egenskaper på ett plagg när du är ute i växlande väder. Under sommarhalvåret blir lusekoftan en skön kompis att ta fram under kyliga kvällar och passar lika bra till friluftsbyxorna som till sommarklänningen. Att ta fram en lusekofta efter ett kvällsdopp värmer gott och omsluter dig som en varm kram under sommarkvällen. När det blir höst kommer lusekoftans värme väl till pass under dagsvandringar, jakt och fiske. När det regnar blir den ett bra mellanlager under en skaljacka dam eller regnjacka dam. Under vintern kan du förstärka med en dunjacka eller dunväst dam för att hålla dig varm även i minusgrader.

    Lusekoftor av ull

    En lusekofta är alltid gjord av ull, det ligger i en av de viktiga egenskaperna för att få kallas just lusekofta. Det går bra att tvätta ull och är inte alls så krångligt som man kan tro, men använd alltid ulltvättmedel så att ullens fina egenskaper inte går förlorad. Men prova att hänga ut den på vädring under natten först, du kommer känna att den luktar gott och fräscht igen på morgonen.

    Lusekoftor hos Naturkompaniet

    En lusekofta kan se ut på många sätt, även om grunden alltid ligger i den norska traditionen. Lusekoftan har sitt ursprung i en av de norska folkdräkterna, men har kommit att bli ett begrepp för stickade ulltröjor i traditionella norska mönster. Hos oss hittar du lusekoftor med hel front, men även lusekoftor med knappar eller hyskor och hakar. Det finns också modeller med blixtlås en bit vid halsen, så kallad half zip, perfekt om man vill kunna öppna upp och lufta lite.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress