Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter


    Flugfiskarens tillbehör 


    Att flugfiske är en prylsport råder det nog inget tvivel om och det finns många olika tillbehör i olika varianter, former och storlekar på marknaden.
    Det finns dock ett par verktyg och tillbehör som sticker ut lite extra och som underlättar för dig som flugfiskare .

    Vadarstav
    Vadarstaven ger dig extra stöd och balans när du vadar på djupt vatten eller i en strid ström. Vadarstavar finns i många olika varianter – tänk på att en hopfällbar vadarstav tar mindre plats när du inte behöver använda den och oftasr medföljer också ett hölster som hängs på vadarbältet.

    Håv
    Välj gärna en håv med knutlöst nät för att minska riskerna att skada fiskens yttersta slemskikt. Tänk på att alltid försöka hålla kvar fisken i håven under vattnet och att inte lyfta fisken ovan vattenytan i onödan.

    Peang
    Ett smidigt verktyg som används när man krokar av flugan från fisken. Ett tips är att välja en peang som har inbyggd saxfunktion i peangens käftar då du också kan använda den som tafsklippare vid flugbyten.

    Flytmedel
    Flytmedel är bra att ha med sig om man fiskar med torrflugor. En torrfluga suger tillslut åt sig vatten och sjunker. Flytmedel finns i flera olika varianter – spray, trögflytande och som pulver. Välj gärna ett miljövänligt flytmedel.

    Tafsklippare
    Tafsklippare liknar en nagelknipsare på många sätt men är något mindre i storlek och har oftast en nål i andra änden för att peta bort eventuella limrester som sitter i krokögat vilket kan vara frustrerande när man försöker trä tafsen igenom krokögat.

    Midjeväska
    En midjeväska är ett bra alternativ om man inte vill bära jacka eller väst men samtidigt behöver något att bära sina verktyg, flugaskar och tillbehör i under fisketuren.

    Vi rekommenderar 
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress