Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        REA - kläder & utrustning »

        Nya äventyr för överblivna material

        Se hela Samlaren-kollektionen »

        FJÄLLRÄVEN SAMLAREN

        Nu presenterar Fjällräven en ny Samlaren-kollektion med unika produkter tillverkade av överblivna material. Samlaren är ett innovativt projekt som går ut på att minimera avfall och ta vara på befintliga resurser. En del av kollektionen finns tillgänglig online och i Naturkompaniets butik på Stora Nygatan i Malmö, vissa produkter är dock exklusiva och finns bara i Naturkompaniets butik på Kungsgatan 26 i Stockholm.

        Se hela Samlaren-kollektionen

        Samlaren ryggsäckar

        Se alla produkter »

        Samlaren kläder

        Se alla produkter »

        Fjällräven förvandlar spillmaterial till guldkorn

        Våren och sommaren 2023 introducerar Fjällräven en andra kollektion av kläder och utrustning från Samlaren-projektet, designade för att ge överblivet material ett nytt liv. Samtliga produkter bygger på klassiska Fjällräven-modeller med beprövad konstruktion och funktionalitet, men har en uppdaterad design gjord av tillvaratagna material. Samlaren lanserades 2021 och blev genast en populär kollektion där många av de begränsade upplagorna sålde slut snabbt. Samlaren är en delkollektion av Fjällräven-produkter med unik design och annorlunda färgkombinationer.

        Fjällrävens arv: innovation & hållbarhet

        Idén till Samlaren-projektet är inget nytt för Fjällräven. Redan 1964 stuvade grundaren Åke Nordin undan en tygrulle som inte uppfyllde kraven när han utvecklade sitt banbrytande Thermo Tent. Några år senare bedömdes samma tygrulle passa utmärkt för tillverkningen av Fjällrävens första klädesplagg – den ikoniska och legendariska Greenland Jacket. Sedan dess har den pragmatiska resursanvändningen varit en viktig del av Fjällrävens arbetssätt.

        Varför finns det överblivna material?

        Vid tillverkningen av kläder och utrustning kan mängden material som beställs skilja sig från mängden material som används. Fjällräven kanske bara behöver 800 meter tyg, medan maskinerna måste matas med 1 000 meter. Eller så kanske vissa färger bara används en säsong i stället för två som planerat. I stället för att kasta överblivna material lagras dem tills det hittas en användning för dem. Som Samlaren, till exempel.

        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress