Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Yxor & sågar

    Yxor hör till mänsklighetens äldsta verktyg och används fortfarande varje dag. Hos oss hittar du handgjorda yxor för alla tillfällen av riktigt hög kvalitet från bland annat Gränsfors. Här hittar du också smarta ihopfällbara sågar som är lätta att ta med sig ut.

    Yxor från Gränsfors

    Gränsfors yxor tillverkas i just Gränsfors i norra Hälsingland och är handgjorda av skickliga smeder som tillverkat dessa yxor i generationer. Gränsfors smeder kan smida yxor med sådan precision att ingen efterbearbetning behövs och det är stor skillnad i känsla och kvalitet mellan Gränsfors och industritillverkade yxor. I tillverkningen ligger en så stor stolthet att varje exemplar bär tillverkarens initialer. Gränsfors yxor är sylvassa, slittåliga och sköna att hålla i. Den som en gång har ägt en yxa från Gränsfors har svårt att nöja sig med något annat. Och faktum är att det behöver man inte heller, eftersom de håller så länge. Vi på Naturkompaniet är stolta över att kunna erbjuda ett så stort sortiment av Gränsfors yxor.

    Vilken yxa är bäst?

    Det är omöjligt att svara på vilken yxa som är bäst eftersom det helt beror på hur den ska användas. Bland yxorna från Gränsfors i vårt sortiment hittar du bland annat:

    • Stor & liten klyvyxa – effektiva yxor som passar för att klyva alla typer av ved.
    • Outdoor yxa – en mångsidig yxa framtagen av överlevnadsexperten Lars Fält.
    • Jägarens yxa – en jaktyxa för jakt som det både går att hugga ved och kött med.
    • Handyxa Kubben – en liten yxa med kort skaft, smidig att packa med sig i ryggsäcken. Passar perfekt att fälla mindre träd, klyva mindre ved och göra stickor till elden med.

    Vi säljer också lösa eggskydd som passar de olika modellerna.

    Slipa yxa

    Genom att slipa yxa kan du ha en vass yxa även om den är lite äldre och har varit med ett tag. Du kan själv slipa din yxa med hjälp av ett bryne, allt du behöver hittar du bland vårda & slipa verktyg. Här hittar du också bland annat linolja och böcker om yxor. Om du vill ha hjälp att slipa yxan eller behöver byta ut skaftet kan vi hjälpa till med det. De allra flesta yxor i Gränsfors sortiment går att slipa och byta skaft på. Välkommen in till någon av Naturkompaniets fysiska butiker med din yxa, så hjälper vi dig. Vi erbjuder nämligen tillsammans med Gränsfors en service som gör din yxa som ny igen.

    Sågar

    Att ha med sig en liten såg på vandringen, utflykten eller till campingen är inte en dum idé. Sågarna i vårt sortiment är smidiga att ta med sig eftersom de är ihopfällbara. Trots att de ser förhållandevis harmlösa ut bjuder de på stor kraft och kommer till stor nytta under dina äventyr.

     

    Läs mer
    Filter
    23 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress