Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Hängmattor & hammockar

    Gillar du att tälta, men vill prova något nytt? Fördelarna med att sova i en hängmatta eller hammock är många! Att sova i en hängmatta är riktigt skönt och ger en stor frihetskänsla, dessutom slipper du släpa med dig ett tält på vandringen. En hängmatta går att sätta upp nästan precis var som helt där det finns träd, du behöver inte bry dig om hur marken ser ut. Du kommer inte heller att störas av ormar, grodor, lämlar och andra små djur. Hos oss hittar du allt från klassiska hängmattor i tåliga material till hammockar med unik sovkomfort som sätter guldkant på ditt friluftsäventyr utan att det blir för tungt eller stort att bära.

    Hängmattor & hammockar

    Våra hängmattor för outdoorliv är mycket tåliga, ofta sydda i ett enda tygstycke så att inte någon söm överbelastas och slits sönder. Våra klassiska hängmattor från till exempel Ticket to the Moon är bekväma att sova i och enkla att spänna upp samt lätta att packa ner i de medföljande packpåsarna. De tar inte heller mycket plats i packningen och väger lite. Komplettera gärna med ett myggnät om du vet med dig att du kommer vara där det finns mygg, om du inte väljer en modell med inbyggt myggnät förstås.

    Hängmatta & tarp istället för tält

    Vill du ha så lätt packning som möjligt och samtidigt sova skönt? Då kan en hammock i stället för tält vara lösningen för dig. Inne i hammocken sover du skönt och ligger väl skyddad från vind och regn. Komplettera gärna med en tarp, finns bland tarp & vindskydd, för att skydda din utrustning vid regn eller få en skyddad matplats vid dåligt väder.

    Att sova i en hammock

    Att sova i en hängmatta avsedd för friluftsbruk är en härlig upplevelse som inte är skönt och behagligt, utan också ger en närhet till naturen du inte får i ett tält. Oavsett om du spänner upp hammocken bredvid en liten sjö eller uppe på en höjd slipper du rötter eller andra ojämnheter som det kan vara under ett tält. Om du vill kan du ha med ett liggunderlag och lägga i hammocken, det kan vara skönt om det är kallt ute.

    Hur hänger man bäst upp en hängmatta?

    Hela upplevelsen av en hängmatta ligger i upphängningen. Ju högre upp du hänger upp din hängmatta, desto längre bort är du från marken och desto bättre kan du dra nytta av att den svalkande luften cirkulerar runt dig. Samtidigt ser en korrekt upphängning till att din hängmatta har rätt spänning för din kroppsvikt och bästa möjliga liggkomfort. Det är viktigt att komma ihåg att rep och remmar som används vid upphängning, precis som tyget, sträcker sig lite med tiden. Om du till en början fäster din nya hängmatta med rep, kan du senare korta det eller ta bort det när materialet har hängt ut sig. Då kan du även i efterhand säkra den perfekta höjden och spänningen för din hängmatta. För att hänga upp din hängmatta behöver du två stabila upphängningspunkter som bör ligga på ett avstånd av cirka 80–90 % av din hängmattas totala längd. Se till att avståndet till marken är tillräckligt stort för att du inte ska röra vid marken när du ligger i den, men du bör inte heller göra det för svårt för dig att lägga dig i den eller så att du gör illa dig om du skulle ramla ur.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress