Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    REA - kläder & utrustning »

    Dampjäxor

    När första snön kommer börjar vi drömma om vinterns skid- och skridskoåkning och det börjar bli dags att se över utrustningen så att den är redo för vinterns alla äventyr. Hos oss hittar du riktigt bra pjäxor för både alpin skidåkning, turskidor och långfärdsskridskor som håller i många säsonger.

    Dampjäxor för alpin skidåkning

    Pjäxor för alpin skidåkning ska vara lätta och stabila, men också lätta att röra sig i både i uppförsbacke och nerförsbacke. Bland de alpina pjäxorna i vårt sortiment finns många smarta lösningar med spännen som gör att pjäxan har två lägen, ett gåläge och ett skidläge, vilket gör dem både sköna att gå i och stabila att åka med. Välj en pjäxa som passar din fot, hos oss hittar du flera modeller för normal till bred fot från bland annat Dalbello och Alpina i många fina färger som vitt och svart. Kom ihåg att komplettera med ett par riktigt sköna skidstrumpor.

    Pjäxor dam för turskidor & långfärdsskridskor

    Hos oss hittar du pjäxor som fungerar för både skridskor och turskidor, vilket är praktiskt och bra för den som gärna ägnar sig åt båda aktiviteterna. Ett par turpjäxor bör vara stadiga, vattentäta, ventilerande och sitta skönt på foten. Några av dampjäxorna i vårt sortiment är utrustade med Gore-Tex. För den som ska ut på tur i flera dagar och sova ute i tält finns en annan smart funktion: en värmande innersko i ull. Innerskon värmer gott under kalla vinterdagar och är lätt att ta ur för att tvättas eller torkas. Ett tips är att ta in innerskorna i tältet under natten, det är inte så dumt att kunna ta på sig ett par varma och torra pjäxor på morgonen.

    Är det skillnad på alpina pjäxor för dam & herr?

    Är det någon skillnad mellan alpina dampjäxor och herrpjäxor? Ja, det finns flera viktiga skillnader. En skillnad är vridstyvheten, eller flex som det också kallas. Ju tyngre man är desto stabilare pjäxa behöver man, alltså högre flex. Män väger i regel mer än kvinnor och behöver alltså pjäxor med högre vridstyvhet. En annan skillnad är att vadmuskeln på män börjar högre upp än på kvinnor, vilket gör att vaden får en smalare form. Därför har herrpjäxor lite smalare och längre skaft medan dampjäxan har lite vidare och kortare. En sista viktig skillnad är att män är mindre benägna att frysa än vad kvinnor är, därför har pjäxor för dam ofta lite tjockare foder.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress