/magasin-365//events//service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter    ANVÄND DET DU HAR. VÅRDA DET DU HAR.

    Gå ut, slit, vårda -upprepa. Hållbarhet handlar om mer än material och tillverkning. Att använda och slita på sin friluftsutrustning är det bästa sättet att nyttja resurserna som lagts ned i en produkt. Vi hjälper dig mer än gärna att ge dina prylar så långt liv som bara är möjligt.

    Åretruntcykla

    365:s bästa tips för åretruntcykling. Miljösmart, hälsosamt och roligt på två hjul!

    Lavinsäkerhet

    I en alpin miljö är vädret inte bara en mysig semesterfråga. Det handlar om säkerhet. Att ha koll på vilket väder som väntas gör att du kan förbereda både din tur och din utrustning på ett bra och säkert sätt. Eller välja att stanna hemma helt, om det ser för utmanande ut. Men kom ihåg att prognoser alltid är just bara prognoser. Vädret på fjället kan slå om snabbt. Hoppas på det bästa, men var beredd på det värsta.
    Hur vädret har sett ut den senaste tiden är också viktigt. Snöfall, vind och temperaturväxlingar påverkar snön och lavinfaran. Håll koll på vädret ett par veckor innan du åker i väg. Är din tur mer spontan än så, ta kontakt med guider eller turistföretag på orten och hör efter hur det sett ut och vad du bör vara uppmärksam på.

    Krisberedskap

    Är du förberedd utifall det oväntade inträffar? Att förbereda sig kallas också prepping, att kunna förbereda sig på en situation där viktiga samhällsfunktioner slås ut. Om det är strömavbrott en längre tid kan det vara bra att kunna laga mat eller lyssna på vevradio i väntan på att elen kommer tillbaka.
    Den som ser sig själv som en ”prepper” tar förberedelserna ett steg längre. Många preppers ser det som en spännande utmaning att förbereda sig så väl att det går att överleva en längre tid utan att vara beroende av samhällets försörjning av mat, el och vatten.

    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress