Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Balaclava herr

    En balaclava är perfekt för vintersporter och cyklister som är aktiva året om. Den smarta kombinationen av mössa och halsduk ger ett smidigt plagg som skyddar både hals, öron och huvud. En tunn balaclava får dessutom plats under hjälmen. En balaclava passar inte bara bra för skidåkning, skridskor, snowboarding och cykling utan även för mer lågintensiva aktiviteter som jakt och fiske där det är viktigt att hålla sig varm under stillasittande moment. Dessutom har en balaclava mycket liten plats i packningen och kan följa med överallt. Upptäck våra sköna balaclavas för herr i mjuk ull eller skön fleece från kända kvalitetsmärken som Woolpower och Icebreaker.

    Balaclavas för herr för friluftsliv

    En bärs ofta på skidturer, eller på expeditioner där det kan bli många minusgrader. Det blir som ett extra skyddande lager under mössan eller huvan. Att skydda ansiktet mot fartvind i skidpisten med en balaclava är nästan nödvändigt när det är riktigt kallt och den lämnar en perfekt lagom stor plats till dina skidglasögon. Balaclavas kommer i flera olika modeller där vissa av dom går att fälla ner och bära som en halsvärmare, perfekt om vädret skiftar och du vill kunna lufta huvudet med en enkel manöver.

    Balaclavas för herr i merinoull, fleece, syntet & bomull

    I värt sortiment av balaclavas för herr finns olika design, men den stora skillnaden i funktion är i vilket material den är gjord. Ull är ett fantastiskt naturmaterial som värmer precis lagom mycket, även om det skulle råka bli blött eller fuktigt. En annan fin egenskap som ull har är att det är naturligt antibakteriellt, vilket gör att du inte behöver tvätta din ullbalaclava så ofta. Vädra den ute över natten så känns den fräsch igen. Merinoull är en sorts mjukare ull som kommer från merinofåret. Merinoull kliar inte alls, utan är mjukt och skönt mot huden. Ofta görs tunna balaclavas av merinoull så att de kan få plats under en mössa eller hjälm. Hos oss hittar du också tjockare balaclavas av ull, sköna under en vinterjacka med huva. Fleece är också ett mjukt material som värmer gott och är mjukt, vilket ger sköna och varma balaclavas när det är riktigt kallt ute.

    Vad är en balaclava?

    Som redan nämnts i texten är en balaclava en hybrid mellan mössa och halsduk, men varifrån kommer ordet balaclava ifrån? Ordet balaclava kommer från 1800-talet då engelska trupper bar den här typen av stormhuvor under Krimkriget för att trotsa den ryska kylan. Balaclava är en region på Krimhalvön. På svenska kan ordet även stavas med k som i balaklava.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress