/magasin-365/Events/service/hjalp-kontakt/

Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    GOD UTEJUL!


    "Flytta ut julen” uppmanar Naturkompaniet sina kunder. Men går det?
    Marknadsavdelningen bestämde sig för att testa och begav sig till skidorten Storhogna i Vemdalen redo att fira julen utomhus.

    På morgonen vaknar de fem kollegorna upp på Storhogna Högfjällshotell & Spa. De hyr turåkningsskidor på hotellet och fyller pulkorna med mat och utrustning. Solen strålar och temperaturen ligger på minus tolv. Gruppen turar uppför fjället, runt tre, fyra kilometer bort ligger en vacker plats. Väl framme börjar de göra i ordning för julfirandet. Under några timmar gräver de fram en plats i snön där ett bord på platsen får agera julbord. De pyntar granar, knyter girlanger mellan träden och ställer lyktor på bordet. Solen går ner över fjället. Gruppen gör en brasa och kokar glögg, potatis och brysselkål. Dukar upp julmaten på bordet. Här trängs brietårta, grönkål, rostad kålrot och grönsaksbullar. I snövallen lyser facklor upp den stjärnklara kvällen.

    – Det var hur mysigt som helst. Det var också roligt att tura upp tillsammans genom de vackra omgivningarna med alla våra saker, det var ett äventyr, säger Jennie Holmström, kampanjansvarig på Naturkompaniet.
    När maten var uppäten och firandet var över hade det hunnit bli mörkt och de begav sig tillbaka till hotellet.
    – Sent på kvällen när vi kommit tillbaka till hotellet blev det bad och bastu i spaavdelningen. Storhogna var kanon överlag. Där fanns turskidåkning, utfärdsåkning och en mysig våffelstuga i närheten.

    Hur gick det att flytta ut julen?
    – Det var en sådan glädje att det faktiskt var möjligt. Vi funderade på om det var för svårt att flytta ut julen, kunde vi verkligen uppmana folk att göra det? Svaret, efter att vi hade testat själva, var: ”Varför har vi inte gjort det här förut?”

    Vad är ditt tips till den som vill fira utomhus?
    – Att klä sig rätt för det du ska göra är viktigt. När du rör på dig blir du varm, även på vintern, men så fort du stannar upp kan det bli väldigt kallt. Planera noga hur du ska klä dig i förväg så kan du slappna av och njuta när du är ute. Gör det inte för svårt och våga testa. Välj ut ett ställe som ni tycker om i förväg och förbered så mycket av maten som möjligt hemma. Det behöver inte heller vara ett helt julbord, det går också att samlas och dricka glögg och äta pepparkakor. Det viktigaste är inte maten eller att allt är på ett visst sätt, att umgås utomhus blir en upplevelse i sig.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress