Mygghattar
I stora delar av Sverige kan det vara ganska myggtätt i perioder och det är svårt att njuta av sin vandring eller fisketur om myggorna stör för mycket. Som tur är finns det gott om knep att ta till för att slippa myggbett och surr. En mygghatt passar både dam och herr och är ett perfekt plagg där du själv kan välja hur mycket skydd du vill ha. Mygghatten skyddar inte bara mot mygg och älgmygg utan även mot knott, bromsar och andra insekter.
Mygghattar för friluftsliv
En mygghatt skyddar inte bara mot mygg, knott och andra insekter utan även mot sol och vind. Ofta kan du fästa nätet uppe på skullen när du inte behöver använda myggnätet och då blir det som en vanlig solhatt eller fiskehatt (bucket hat). Använd heltäckande kläder, myggnät & myggmedel för att skydda hela din kropp från bett både på dagen och natten om det är mycket myggor i området eller om du vet med dig att du är känslig för bett. En del personer är allergiska eller överkänsliga och då kan det rent av vara farligt att utsätta sig för myggbett. Tänk på att små barn och bebisar inte bör använda myggmedel, där är myggnät och skyddande kläder det bästa alternativet - eller använda sig av naturliga myggmedel.
Mygghattar från kända märken
Ett av de mest välkända och omtyckta outdoormärkena i vårt sortiment är Fjällräven. Fjällräven har en gedigen erfarenhet av friluftsliv, och då förstås även av mygg. Med Fjällrävens populära klassiker Marlin Mosquito Hat på huvudet har du inte bara ett lättillgängligt skydd mot insekter utan också ett effektivt skydd mot sol, vind och regn. Eftersom Marlin Mosquito är gjord av Fjällrävens egna smarta material G-1000® kan du själv påverka vilka egenskaper du vill att din hatt ska ha. Vaxa din mygghatt på samma sätt som du vaxar kläder i G-1000. Ju mer vax du använder desto mer vattenavvisande blir din hatt. Om du hellre vill ha en mjukare hatt med mycket ventilation kan du istället låta vaxet sakta försvinna i varje tvätt. Marlin Mosquito hat är en riktigt skön hatt med stort användningsområde som lätt packas ner i ryggsäcken. Den används av inbitna friluftsentusiaster under vandring, fiske, jakt och mycket mer.
Läs mer