Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Skorts

    Genom att skapa plagg med utgångspunkt i den sköna kjolen men addera de praktiska egenskaperna hos shortsen får man helt nya egenskaper som passar särskilt bra för sport, friluftsliv och aktiviteter där du rör dig mycket. Men vad är egentligen en skort? Ordet skort kommer från engelskans ”skirt” och ”shorts” och syftar till kortare byxkjol eller hybrid mellan kjol och shorts. Här ingår också kjolar som har en shortsliknande innerbyxa och modeller som mer liknar en kjol-cykelbyxa-hybrid. Ofta är kjolen av omlottmodell för maximal rörelsefrihet.

    Varför en hybrid mellan kjol och shorts?

    Genom att kombinera kjol och shorts kan man ta tillvara båda plaggens egenskaper på ett smart sätt. Kjolen är följsam, luftig och skön men shortsen håller den på plats så att du kan röra dig obehindrat. Shortsen hindrar inte bara att kjolen åker upp, de hindrar även att låren skaver mot varandra. Ofta finns även fickor för nycklar, mobiltelefon eller andra värdesaker.

    Skorts för vandring och friluftsliv

    En av våra stora passioner är vandring, och här har skorten en given plats som en smart variant av vandringsshorts dam. Flera företag, bland annat Fjällräven, har tagit fasta på skortens praktiska egenskaper och numera finns flera smarta modeller bland Fjällrävens shorts anpassade för just vandring i varmt klimat i deras sortiment.

    Skorts – ett plagg för den aktive

    Skorten är inte bara ett smart vandringsplagg utan dess egenskaper är också mycket uppskattade av löpare, golfare och de som gillar racketsport. Skorts för löpning, yoga, cykling, golf, tennis och padel är med fördel gjorda av mjuka snabbtorkande funktionsmaterial. Hos oss hittar du ett gäng bra skorts i många stilar, längder, material och snygga färger att välja mellan.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress