Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Ett grönare val
    • (17)
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Ullmössor

    Det finns inget mysigare än när hösten kommer, det blir krispigt i luften och mössan åker på. Hos oss hittar du ullmössor för friluftsliv som skidor, skridskor, jakt, fiske och hundspann – men också ullmössor för vardag och lek med barnen i pulkabacken. Välj bland ullmössor dam, ullmössor herr, ullmössor barn och ullmössor för junior. Här finns också supermjuka ullmössor med öronlappar i de allra minsta storlekarna för nyfödda små bebisar.

    Ullmössor för sport & friluftsliv

    En tunn ullmössa med platta sömmar är perfekt att ha under hjälmen när du åker skidor, skridskor, snowboard eller cyklar vintertid. En tunn ullmössa är också perfekt att ha på huvudet vid löpning och orientering. Hos oss finns speciella modeller i ull som har reflexdetaljer – perfekt för den som gillar att springa även när det är mörkt ute. För den som är ute i skog och mark när det stormar är det skönt med en vindtät mössa. En ullmössa fodrad med vindtät fleece skyddar bra mot starka vindar.

    Ullmössor från kända märken

    När vi väljer ut ullmössor till vårt sortiment är det flera saker som ska stämma. En bra ullmössa ska vara skön och funktionell, men också ha en snygg design som du kommer att tycka om länge. Dessutom ska de vara genomtänkta vad gäller hållbarhet i alla led och vara av så hög kvalitet att de håller ditt huvud varmt och torrt i många år. Upptäck till exempel Fjällrävens mössor – tidlösa klassiker som håller länge.

    Så tvättar du din ullmössa

    Ull är ett fantastiskt smart material som tack vare att det är temperaturreglerande håller ditt huvud lagom varmt (eller kallt). Ull i mössor är ofta från merinofåret. Den mjuka merinoullen har kortare fibrer än ullen från nordiska får, vilket gör att merinoull känns extra mjuk mot huden och inte kliar. Tack vare att ull är både luktreducerande och självrenande räcker det oftast att hänga ut din ullmössa på vädring så känns den fräsch igen. Men det går förstås bra att tvätta de allra flesta ullmössor och då gör du precis som när du brukar tvätta ull & merinoull. Generellt kan sägas att ull alltid ska tvättas i låg temperatur och med ett ulltvättmedel som ser till att ullens fina egenskaper behålls, men läs noga på tvättrådet innan du sätter igång. Just din mössa kan ha en materialblandning eller detalj som behöver en speciell behandling.

    Läs mer
    Filter
    Ett grönare val
    • (17)
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress