Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Ett grönare val
    • (2)
    Gore-Tex
    2-vägs dragkedja fram
    Ventilationsdragkedjor
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok
    Outlet

    Regnjackor dam

    En bra regnjacka är ett måste för den som älskar att vara utomhus i alla väder. Här hittar du ett stort sortiment av långa regnkappor och korta regnjackor i många olika modeller från bland annat Tretorn, Barbour, Haglöfs och Fjällräven.

    Regnjackor för dam för friluftsliv

    Hur väljer man egentligen regnkläder? Vad är en bra regnjacka? Vilken regnjacka är bäst? Svaret på alla de frågorna är att det beror på när den ska användas. En bra regnjacka för friluftsliv som till exempel jakt eller fjällvandring är vattentät, vindtät, lätt och skön. Den ska också vara lätt att packa ner och ta liten plats i packningen. För att du ska känna dig bekväm är det förstås viktigt att din regnjacka ger dig stor rörelsefrihet. Välj en regnjacka eller skaljacka med gott om plats för flera värmande lager under. Ett ullunderställ och en stickad tröja ger en behaglig värme under regnjackan en kylig dag.

    Regnjackor för dam för hundpromenad & vardag

    En klassisk regnjacka är ofta lite längre, mer som en kappa eller anorak. Det gör att den skyddar även stuss och lår mot regn, vilket är både skönt och praktiskt. En regnjacka av den typen är ofta gjord av galon, eller PU-väv, vilket är helt vattentätt. PU-väven ger inte bara skydd mot regn utan även skydd mot kalla vindar, dessutom är den otroligt slitstark. Den här typen av klassisk regnkappa, se till exempel Tretorns fina modeller, är perfekt att ha på sig när man går en promenad under hösten med hunden i busväder eller går till jobbet när vädret växlar kraftigt. Den andas inte lika bra som en skaljacka och är inte heller lika lätt att packa ner i ryggsäcken, men den har andra omtyckta fördelar som bland annat extrem vattentäthet och slitstyrka. En klassisk regnjacka i den här modellen är ofta fordrad, ibland teddyfodrad, vilket gör att du inte behöver tänka på att ha lika många lager under. Många väljer gärna en glad färg som gul, grön, röd eller blå som lyser upp i regnet. Självklart finns modellerna även mer neutrala färger som beige, brun, grå och svart för den som föredrar det.

    Ta hand om din regnjacka för dam

    Precis som de flesta skalkläder har regnjackor ofta ett membran som stänger vätan ute. Det kan vara Gore-Tex eller något annat typ av membran. Ett membran består av massor av små hål som kan täppas igen av smuts, till exempel salter från svett. För att en regnjacka ska hålla länge och fungera bra bör den därför tvättas med jämna mellanrum. Genom att då och då återimpregnera jackan bibehålls membranets funktion. Det går lätt att se när ett plagg behöver impregneras – det är när regndropparna inte längre pärlar sig på ytan. Läs gärna med om hur man tvättar & impregnerar skalkläder innan du gör det första gången.

    Bland våra regnjackor för dam finns:

    • Tunna, packbara skaljackor
    • Långa, fodrade kappor
    • Foder av ekologisk bomull, polyester, teddy och pile
    • Sköna och praktiska handfickor
    • Huvor och kapuschonger
    • Bälte eller dragsko i midjan på vissa figursydda modeller
    • Regnjackor som passar för cykling, se även cykeljackor
    • Regnjackor med hög vattenpelare
    • Korta modeller och set från bland annat Haglöfs
    • Tejpade sömmar och vattentäta dragkedjor
    Läs mer
    Filter
    39 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress