Huvudinnehåll

Bakad purjolök med saltrostad sparris, parmesan & brynt smör med hasselnötter

2 personer

Ingredienser:

  • 1 stor purjolök
  • 8-10 gröna sparrisar
  • 30 g smör
  • 1 msk hasselnötter
  • En liten bit parmesan
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja till stekning

Gör så här:

  • Lägg purjolöken direkt ner i glöden och låt den ligga där till den känns mjuk, cirka 20 min. Var inte orolig, den ska bli bränd!
  • Skär bort ca 3-4 cm längst ner på sparrisen, skär upp resten i grova bitar.
  • Stek sparrisen med olivolja i en varm stekpanna över elden. Krydda med lite salt.
  • Bryn smöret i en liten kastrull eller panna, ha i grovt hackade hasselnötter.
  • Skär purjolöken på längden, plocka ut det mjukbakade innanmätet och skär upp det i mindre bitar.
  • Lägg upp sparris och purjolök på en tallrik eller på lite ved. Häll över lite brynt smör och avsluta med att riva parmesan över rätten.

Matkreatör: Henrik Orre | Fotograf: Martin Stenmark