Bakad purjolök med saltrostad sparris, parmesan & brynt smör med hasselnötter
2 personer
Ingredienser:
- 1 stor purjolök
- 8-10 gröna sparrisar
- 30 g smör
- 1 msk hasselnötter
- En liten bit parmesan
- Salt och svartpeppar
- Olivolja till stekning
Gör så här:
- Lägg purjolöken direkt ner i glöden och låt den ligga där till den känns mjuk, cirka 20 min. Var inte orolig, den ska bli bränd!
- Skär bort ca 3-4 cm längst ner på sparrisen, skär upp resten i grova bitar.
- Stek sparrisen med olivolja i en varm stekpanna över elden. Krydda med lite salt.
- Bryn smöret i en liten kastrull eller panna, ha i grovt hackade hasselnötter.
- Skär purjolöken på längden, plocka ut det mjukbakade innanmätet och skär upp det i mindre bitar.
- Lägg upp sparris och purjolök på en tallrik eller på lite ved. Häll över lite brynt smör och avsluta med att riva parmesan över rätten.
Matkreatör: Henrik Orre | Fotograf: Martin Stenmark