Fiskknyte med potatis över öppen eld
4 personer
- 5 medelstora potatisar
- 300 g vit fisk, förslagsvis kolja eller torsk
- 300 g röd fisk, förslagsvis lax 1 gul lök
- 1 fint skivad fänkål
- 4 klyftade röda tomater
- 2 hyvlade morötter
- 50 g smör hyvlat över fisken
- 1 citron
- Några kvistar timjan och dill
Gör så här:
- Förkoka potatis och lägg i folieknytet. Lägg dubbla folieark i botten så att det håller tätt.
- Skär fisken i kuber hemma och lägg i vatten och salt. Häll av och lägg i knytet.
- Fyll på med färgglada grönsaker som tomat, lök, morötter och fänkål.
- Krydda med örtsalt, hyvla några skivor smör och riv lite citronzest över. Avsluta med en kvist timjan och/eller dill.
- Lägg knytena direkt på galler eller glöden.
- Ett tips är att dela lite på elden så att du tar de glödande bitarna åt sidan för matlagning och låter de brinnande bitarna värma runt brasan.
Matkreatör: Lina Eriksson | Fotograf: Martin Stenmark