Huvudinnehåll

Fiskknyte med potatis över öppen eld

4 personer

  • 5 medelstora potatisar
  • 300 g vit fisk, förslagsvis kolja eller torsk
  • 300 g röd fisk, förslagsvis lax 1 gul lök
  • 1 fint skivad fänkål
  • 4 klyftade röda tomater
  • 2 hyvlade morötter
  • 50 g smör hyvlat över fisken
  • 1 citron
  • Några kvistar timjan och dill

Gör så här:

  • Förkoka potatis och lägg i folieknytet. Lägg dubbla folieark i botten så att det håller tätt.
  • Skär fisken i kuber hemma och lägg i vatten och salt. Häll av och lägg i knytet.
  • Fyll på med färgglada grönsaker som tomat, lök, morötter och fänkål.
  • Krydda med örtsalt, hyvla några skivor smör och riv lite citronzest över. Avsluta med en kvist timjan och/eller dill.
  • Lägg knytena direkt på galler eller glöden.
  • Ett tips är att dela lite på elden så att du tar de glödande bitarna åt sidan för matlagning och låter de brinnande bitarna värma runt brasan.

Matkreatör: Lina Eriksson | Fotograf: Martin Stenmark