HuvudinnehållTa del av sommarerbjudanden - logga in »

Fisktaco

Guacamole

  • 1 avokado
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1/3 färsk chili
  • 3 tsk färsk limejuice
  • Koriander
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Kärna ur och mosa avokadon i en skål, gärna med lite bitar kvar för konsistens. Pressa i vilöksklyftan, lime och hacka chilin. Smaka av med salt, peppar, olivolja och koriander.

Srirachaaioli

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl majonäs
  • 2-3 tsk srirachasås

Pressa ner vitlöksklyftan i majo- näsen och smaka av med srirachasås efter tycke och smak.

Picklad rödlök

  • 0,5 dl 24% ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 rödlök

Värm upp ättika, socker och vatten i en kastrull på spisen till sockret lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna. Hacka löken i tunna strimlor och lägg ned i mixen. Låt stå minst en timme innan servering.

Friterad fisk

  • Fiskfilé utan skinn
  • Panko
  • 1 ägg
  • Mjöl

Skär fisken i lagom stora bitar. Sväng runt bitarna i mjölet, doppa de sedan i det upp- vispade ägget för att avsluta med att lägga de i pankon. Var noga så allting täcks ordentligt i alla steg för bäst resultat vid fritering. Jag friterade i rapsolja.

Till servering

  • Grillad förkokt majs
  • Mango
  • Vitkål eller spetskål
  • Tomat Tortilla-bröd
  • Koriander
  • Lime
  • Chili
  • Flingsalt

Om du vill göra en vegetarisk variant kan du byta ut fisken mot halloumi. Panera och fritera den på samma sätt.

Matkreatör: Matilda Leijon | Fotograf: Hannes Ribbner