Fisktaco
Guacamole
- 1 avokado
- 1/2 pressad vitlöksklyfta
- 1/3 färsk chili
- 3 tsk färsk limejuice
- Koriander
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
Kärna ur och mosa avokadon i en skål, gärna med lite bitar kvar för konsistens. Pressa i vilöksklyftan, lime och hacka chilin. Smaka av med salt, peppar, olivolja och koriander.
Srirachaaioli
- 1 vitlöksklyfta
- 1 1/2 dl majonäs
- 2-3 tsk srirachasås
Pressa ner vitlöksklyftan i majo- näsen och smaka av med srirachasås efter tycke och smak.
Picklad rödlök
- 0,5 dl 24% ättika
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 rödlök
Värm upp ättika, socker och vatten i en kastrull på spisen till sockret lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna. Hacka löken i tunna strimlor och lägg ned i mixen. Låt stå minst en timme innan servering.
Friterad fisk
- Fiskfilé utan skinn
- Panko
- 1 ägg
- Mjöl
Skär fisken i lagom stora bitar. Sväng runt bitarna i mjölet, doppa de sedan i det upp- vispade ägget för att avsluta med att lägga de i pankon. Var noga så allting täcks ordentligt i alla steg för bäst resultat vid fritering. Jag friterade i rapsolja.
Till servering
- Grillad förkokt majs
- Mango
- Vitkål eller spetskål
- Tomat Tortilla-bröd
- Koriander
- Lime
- Chili
- Flingsalt
Om du vill göra en vegetarisk variant kan du byta ut fisken mot halloumi. Panera och fritera den på samma sätt.
Matkreatör: Matilda Leijon | Fotograf: Hannes Ribbner