Huvudinnehåll

Jokkmokkskorv med stuvade makaroner

4 personer

  • 2dl vispgrädde
  • 1dl mjölk 3%
  • 500g idealmakaroner
  • 100g riven parmesanost
  • 600–800g Jokkmokkskorv
  • Smör till stekningsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  • Koka ihop grädde och mjölk ien kastrull, reducera till hälften.
  • Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Häll av kokvattnet och vändner makaronerna i gräddmjölken. Låt småputtra till enkrämig stuvning.
  • Ta av från värmen och vändin osten, blanda väl ochsmaka av med salt och peppar. Tillsätt lite kall mjölk omstuvningen blir för kompakt.
  • Stek korvskivorna gyllene påbåda sidor i smör i en medelvarm stekpanna eller grilla påen pinne över öppen eld.
  • Servera direkt med makaro-nerna och gärna en grönsalladmed fransk senapsdressing

Matkreatör: Mathias Dahlgren | Fotograf: Martin Stenmark