Korv med bröd med dillpesto & svamp
Matkreatör: Lisa Wallén | Text: Andreas Björkman
6 personer
Dillpesto
- 50 g dill
- 100 g västerbottensost
- 2 vitlöksklyftor
- 1 1/2 dl rapsolja av bra kvalitet
- Saft från en halv citron
- 1 1/2 dl cashewnötter
- Salt och peppar
Såhär gör du:
- Lägg alla ingredienser utom västerbottensosten, salt och peppar i en mixer.
- Mixa blandningen till en len paste och riv sedan ned västerbottensosten och krydda med salt och peppar.
- Peston blir bara bättre om den får ligga till sig i kylen över natten.
Övriga ingredienser:
- 6 kabanoskorvar
- 6 brioche korvbröd
- 780 g kantareller (ca 130 g per korv)
- Smör till stekning av svamp
Såhär gör du:
- Lägg den rensade svampen i en torr stekpanna.
- Svampen utsöndrar vätska när den steks så låt den steka torrt för att inte kokas.
- När vätskan är borta, lägg i en klick smör och salta och peppra.
- Stek tills svampen är gyllene och lite knaprig.
- Grilla eller stek korven och därefter korvbröden.
- Bred ut en matsked med dillpesto i varje bröd och lägg korven ovanpå.
- Toppa korven med svampen och lite flingsalt, luta dig tillbaka och njut av skogens ljud och dofter.
Lisas bästa tips för korv med bröd:
1. Baka korven i ugnen
Det finns ett väldigt smart sätt att tillaga korven innan stekning/grillning för att undvika att få en färskkorv som är rå inuti men bränd utanpå. Jag bakar alltid korven i ugnen i öl, schalottenlök och andra smaksättare som jag tycker om.
2. Det mesta smakar bättre i skogen
När jag är i skogen använder jag allra helst råvaror som skogen har att erbjuda – och testar gärna olika smaker, kombinationer och texturer. Ett bra tips är att pensla brödet med ett ört- och vitlökssmör som du förberett hemma. Det blir magiskt gott.
3. Rostad lök 2.0
Rostad lök är en riktig klassiker som tillbehör. Jag har uppgraderat den genom att blanda i hackade och rostade (valfria) nötter, en rolig och väldigt smarrig detalj som lyfter varje korvrätt.
Matkreatör: Lisa Wallén | Text: Andreas Björkman