Pannkakor på stormkök
Matkreatör: Fredrik Nylén | Fotograf: Bastien Artigas
4 portioner
Pannkakssmet
Ingredienser:
3,5 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör
1 ägg
Smör till gräddning
Havre- & mandelsmul
Ingredienser:
50 g smör
25 g havregryn
25 g hyvlad mandel
50 g socker
50 g vetemjöl
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till havre- och mandelsmulet. Det går utmärkt att förrosta i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter, eller göra det i stekpannan på plats utomhus.
- Blanda de torra ingredienserna till pannkakorna i en bunke och smält smöret.
- Tillsätt mjölken i bunken och vispa till en slät smet. Avsluta med att vispa ner ägget och det smälta smöret.
- Fyll smeten i en lagom stor flaska och packa ner i ryggsäcken.
- Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
- Servera pannkakorna med lönnsirap, havre- och mandelsmul och färska bär.