HuvudinnehållTa del av sommarerbjudanden - logga in »

Pannkakor på stormkök

Matkreatör: Fredrik Nylén | Fotograf: Bastien Artigas

4 portioner

Pannkakssmet

Ingredienser:

3,5 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör
1 ägg
Smör till gräddning

Havre- & mandelsmul

Ingredienser:

50 g smör
25 g havregryn
25 g hyvlad mandel
50 g socker
50 g vetemjöl

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienser till havre- och mandelsmulet. Det går utmärkt att förrosta i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter, eller göra det i stekpannan på plats utomhus.
  • Blanda de torra ingredienserna till pannkakorna i en bunke och smält smöret.
  • Tillsätt mjölken i bunken och vispa till en slät smet. Avsluta med att vispa ner ägget och det smälta smöret.
  • Fyll smeten i en lagom stor flaska och packa ner i ryggsäcken.
  • Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
  • Servera pannkakorna med lönnsirap, havre- och mandelsmul och färska bär.