Huvudinnehåll

Quinoatacos med cashewdressing

Ingredienser:

  • 4 st tortillabröd
  • 1,5 dl quinoa
  • 200 g kidneybönor
  • 1 paket tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • Smör till stekning

Tillbehör: picklad rödlök, ruccola & avokado

Cashewdressing:

  • 3 dl cashewnötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk näringsjäst
  • Saften från 0,5 citron
  • 1 msk söt senap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk agave sirap
  • Örtsalt

Gör så här:

  • Cashewdressing (förbered hemma).
  • Lägg cashewnötter i en djup tallrik, koka upp vatten och täck nötterna med det kokande vattnet i ca 20 minuter.
  • Mixa tillsammans med vattnet i en blender.
  • Pressa i vitlök.
  • Tillsätt näringsjäst och pressa i citron.
  • Smaksätt med senap, rödvinsvinäger, örtsalt och agavesirap.
  • Koka quinoan enligt anvisning hemma eller på ditt stormkök.
  • Stek sedan quinoan i smör. Tillsätt kidneybönor.
  • Tillsätt sedan vatten och tacokrydda och låt puttra.
  • Servera i tortillabröd med ruccola, avokado, picklad rödlök och cashewdressing.

Matkreatör: Nathalie Spjälle