Huvudinnehåll

Nybakad rabarberkaka med skakad grädde

Smeten till denna underbara kaka gör man hemma och har med i en spritspåse eller liknande. Det gör allt så mycket enklare när man är ute i skogen.

Ingredienser:

  • 50g smör
  • 50g strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Skal från 1 apelsin
  • Spritspåse

Fyllning:

  • 300g rabarber
  • 30g smör
  • Brunt farinsocker

Förbered hemma:

  • Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
  • Vispa strösocker och ägg luftigt med en elvisp i en bunke.
  • Blanda ner vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt.
  • Riv apelsinskalet fint och rör i det.
  • Häll i det smälta smöret och rör om ordentligt.
  • Häll smeten i en spritspåse och ta med den.

På plats utomhus:

  • Skär upp rabarber i skivor.
  • Smörj en teflonpanna med smör och strössla över farinsocker.
  • Låt rabarber täcka hela bottnen på stekpannan. Häll på kaksmeten och täck över med aluminiumfolie.
  • Stek långsamt över eld på låg värme i ca 30-40 min.