Nybakad rabarberkaka med skakad grädde
Smeten till denna underbara kaka gör man hemma och har med i en spritspåse eller liknande. Det gör allt så mycket enklare när man är ute i skogen.
Ingredienser:
- 50g smör
- 50g strösocker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- Skal från 1 apelsin
- Spritspåse
Fyllning:
- 300g rabarber
- 30g smör
- Brunt farinsocker
Förbered hemma:
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
- Vispa strösocker och ägg luftigt med en elvisp i en bunke.
- Blanda ner vetemjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt.
- Riv apelsinskalet fint och rör i det.
- Häll i det smälta smöret och rör om ordentligt.
- Häll smeten i en spritspåse och ta med den.
På plats utomhus:
- Skär upp rabarber i skivor.
- Smörj en teflonpanna med smör och strössla över farinsocker.
- Låt rabarber täcka hela bottnen på stekpannan. Häll på kaksmeten och täck över med aluminiumfolie.
- Stek långsamt över eld på låg värme i ca 30-40 min.