Huvudinnehåll

Saffransvåfflor med lättvispad grädde, rårörda lingon & mandel

Växtbaserade, läckra våfflor med smak av jul

Våffelsmet

4 personer

Ingredienser:

  • 3 1/2 dl havremjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 pkt saffran
  • 4 1/2 dl växtdryck
  • 2 msk smällt kokosolja eller olivolja + extra till gräddning
  • 1 nypa salt

Tillbehör

Ingredienser:

  • 2 dl växtbaserad grädde
  • 2 dl frysta lingon, tinade
  • 2 msk lönnsirap
  • 1/2 dl rostade mandelflarn

Gör så här

Hemma:

  • Vispa ihop våffelsmeten, häll upp i en termos.
  • Vispa grädden lätt, lägg i en burk.
  • Blanda lingon och lönnsirap en burk.
  • Rosta mandeln i en torr stekpanna tills gyllene.

Ute:

  • Gör upp eld.
  • Låt våffeljärnet bli ordentligt varmt över elden. Pensla våffeljärnet med olja och fyll med smet, grädda över öppen eld på båda sidor tills våfflan är gyllene och krispig.
  • Toppa våfflan med grädde, rårörda lingon, mandel & lönnsirap.