Saffransvåfflor med lättvispad grädde, rårörda lingon & mandel
Växtbaserade, läckra våfflor med smak av jul
Våffelsmet
4 personer
Ingredienser:
- 3 1/2 dl havremjöl
- 1 dl havregryn
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 pkt saffran
- 4 1/2 dl växtdryck
- 2 msk smällt kokosolja eller olivolja + extra till gräddning
- 1 nypa salt
Tillbehör
Ingredienser:
- 2 dl växtbaserad grädde
- 2 dl frysta lingon, tinade
- 2 msk lönnsirap
- 1/2 dl rostade mandelflarn
Gör så här
Hemma:
- Vispa ihop våffelsmeten, häll upp i en termos.
- Vispa grädden lätt, lägg i en burk.
- Blanda lingon och lönnsirap en burk.
- Rosta mandeln i en torr stekpanna tills gyllene.
Ute:
- Gör upp eld.
- Låt våffeljärnet bli ordentligt varmt över elden. Pensla våffeljärnet med olja och fyll med smet, grädda över öppen eld på båda sidor tills våfflan är gyllene och krispig.
- Toppa våfflan med grädde, rårörda lingon, mandel & lönnsirap.