Huvudinnehåll

Scones på stormkök

Matkreatör: Fredrik Nylén | Fotograf: Bastien Artigas

6 st

Ingredienser:

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk nymalen kardemumma
0.5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
Lite mjöl till utbakningen

Gör så här:

  • Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  • Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Mjöla degen lite lätt och packa ner i en matlåda och ta med ut i skogen.
  • Platta ut hela degen så platt det går i stekpannan och dela i fyra delar.
  • Stek på låg värme i 5–6 minuter per sida, gärna under lock tills sconesen är genomgräddade.
  • Serveras varma med smör, ost och grönsaker.