Huvudinnehåll

Snabb linsgryta på korallins

2 personer

Ingredienser:

  • 2 dl korallinser (går att ersätta med andra linser)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 1 msk brynt schalottenlökfond
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk olja
  • 1 morot
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1 msk färsk ingefära

Gör så här:

  • Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med tomatpuré, oregano, schalottenlökfond, soja och olja i en kastrull ett par minuter tills löken blivit mjuk.
  • Riv och lägg i morot, stek tillsammans i ytterligare en minut.
  • Tillsätt krossade tomater och vattnet, låt koka ihop i cirka 5 minuter. Smaka av med salt.
  • Skölj linserna noga och häll ner dem i kastrullen. Tillsätt ingefära och låt koka försiktigt i cirka 10 minuter.
  • Korallinserna har ett visst tuggmotstånd, men är klara när de är mjuka rakt igenom.

TIPS! Vill du ha en hetare linsgryta kan du tillsätta 1 tsk sambal oelek eller gochujang.

Stekpannebröd

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1 1⁄2 dl naturell vegansk yoghurt
  • 2 msk rapsolja

Gör så här:

  • Häll de torra ingredienserna i en bunke och rör om.
  • Tillsätt yoghurten och oljan och blanda till en jämn, mjuk och följsam deg.
  • Dela i 4–6 delar beroende på hur stor stekpanna du har, tryck ut till cirka 0,5–1 centimeter tjocka bröd.
  • Stek några minuter i torr, förvärmd stekpanna, tills brödet har fått fin färg på båda sidor