HuvudinnehållTa del av sommarerbjudanden - logga in »

Tortilla med bönor & mangosalsa

2 portioner. Tidsåtgång ca. 20 min

Bönor

  • 3 dl svarta bönor, kokta
  • 0,5 dl bönspad eller vatten
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ st grönsaksbuljongtärning

Salsa

  • 1 tomat
  • 2 dl fryst mango
  • 1 msk fryst eller färsk koriander
  • ½ rödlök
  • 1 msk limesaft

Tortillabröd

  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 msk raps- eller olivolja
  • 2-3 msk vatten

Hemma:

Lägg alla kryddor i en burk. Blanda ihop de torra ingredienserna till bröden, och lägg i en burk eller påse.

Gör salsan:

  • Hacka tomat, lök och lägg i en burk med fryst mango. Mangon behöver inte tinas men dela gärna bitarna så att de blir lite mindre.
  • Blanda med lite hackad koriander och limesaft.

Ute:

  • Tänd stormköket och ställ på ett av kärlen. Blanda ner bönor, vatten/bönspad, alla kryddor och låt koka ihop på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då så att det inte bränns fast.
  • Blanda i olja och vatten i påsen eller burken med mjölblandningen i. Kavla eller tryck ut tortillabröden till runda bröd. T. ex. vattenflaskan fungerar fint som kavel.
  • När bönröran kokat klart: ställ åt sidan och ställ på stekpannan istället. Stek bröden i torr stekpanna så att de får färg på båda sidor.
  • Servera med bönröran, salsa och eventuellt någon fraiche om du vill ha med det.

Matkreatör: Hanna Olvenmark