Vintercidercocktail
Varmt julvin
4–6 personer
Ingredienser:
- 1 flaska alkoholfritt rött vin
- 1 apelsin
- 1 dl tranbär eller lingon
- nejlikor
- stjärnanis
- kanel
- ingefära skuren i skivor
- farinsocker
Gör så här:
- Dela ingefäran i bitar.
- Skär en halv apelsin i skivor. Den andra halvans juice pressar du ner i grytan.
- Häll i vinet och resten av kryddor och bär
i grytan. - Häng över elden eller sätt på plattan. Låt det värmas upp men inte koka. Låt det värmas i 15 min minst.
- Servera i kåsa eller emaljmugg och pynta med apelsin och kanelstång.
Vintercidercocktail
4-6 personer
Ingredienser:
- 8 svenska äpplen
- 8 kanelstänger
- 1 medelstor ingefära
- 1 dl svensk honung
- färsk rosmarin
- nejlika
- is
- 2 termosar
Pynt: Nejlika, ingefära, rosmarin, kanelstång, kotte
Så här gör du:
- Skär äpplen och ingefära i bitar ock koka dem i en kastrull.
- Lägg ner två kanelstänger i kastrullen.
- När äpplena och ingefäran mjuknat, ta ut kanelstängerna, sila av och pressa ur all vätska från äpple och ingefäramoset i en bunke.
- Rör ned honungen.
- Låt svalna och häll upp i den ena termosen. Fyll den andra termosen med is.
- På plats i skogen: fyll glasen med is och häll på äppeldrickan.
- Garnera med ingefära, rosmarin och kanel. Pynta med en kotte som du rullat i glöden, då ryker den fint i glaset.
Rostade kastanjer
Snitta ett kors i varje kastanj och lägg på glöd i ca 20 min. Rör om då och då.
Matkreatör: Bella Porcile | Fotograf: Forrest & Indiana D´Andreae