Huvudinnehåll

Vintercidercocktail

Varmt julvin

4–6 personer

Ingredienser:

  • 1 flaska alkoholfritt rött vin
  • 1 apelsin
  • 1 dl tranbär eller lingon
  • nejlikor
  • stjärnanis
  • kanel
  • ingefära skuren i skivor
  • farinsocker

Gör så här:

  • Dela ingefäran i bitar.
  • Skär en halv apelsin i skivor. Den andra halvans juice pressar du ner i grytan.
  • Häll i vinet och resten av kryddor och bär
    i grytan.
  • Häng över elden eller sätt på plattan. Låt det värmas upp men inte koka. Låt det värmas i 15 min minst.
  • Servera i kåsa eller emaljmugg och pynta med apelsin och kanelstång.

Vintercidercocktail

4-6 personer

Ingredienser:

  • 8 svenska äpplen
  • 8 kanelstänger
  • 1 medelstor ingefära
  • 1 dl svensk honung
  • färsk rosmarin
  • nejlika
  • is
  • 2 termosar

Pynt: Nejlika, ingefära, rosmarin, kanelstång, kotte

Så här gör du:

  • Skär äpplen och ingefära i bitar ock koka dem i en kastrull.
  • Lägg ner två kanelstänger i kastrullen.
  • När äpplena och ingefäran mjuknat, ta ut kanelstängerna, sila av och pressa ur all vätska från äpple och ingefäramoset i en bunke.
  • Rör ned honungen.
  • Låt svalna och häll upp i den ena termosen. Fyll den andra termosen med is.
  • På plats i skogen: fyll glasen med is och häll på äppeldrickan.
  • Garnera med ingefära, rosmarin och kanel. Pynta med en kotte som du rullat i glöden, då ryker den fint i glaset.

Rostade kastanjer

Snitta ett kors i varje kastanj och lägg på glöd i ca 20 min. Rör om då och då.

Matkreatör: Bella Porcile | Fotograf: Forrest & Indiana D´Andreae