Popcorn stormkök
Att göra popcorn är kanske det allra enklaste sättet att skapa feststämning på utflykten och är den perfekta efterrätten när du lagar mat ute. De allra flesta, både barn och vuxna, tycker om popcorn. En liten påse med popcornmajs, matolja och salt får lätt plats i ryggsäcken. Så här gör du goda popcorn på ditt stormkök:
- Fyll botten på kastrullen med popcorn
- Häll på matolja så att det täcker popcornen
- Sätt på locket på kastrullen
- Sätt på hög värme
- När poppandet har kommit igång sänker du värmen ordentligt
- Skaka gärna kastrullen då och då så att det inte bränns i botten
- Salta och servera
Att göra popcorn över öppen eld
Om du kommer att göra upp eld kan du göra popcorn över den istället för att ta med ett stormkök. Då gör du likadant, men placerar kastrullen i eller nära elden. Träna några gånger för bästa resultat och håll noga koll så att du inte råkar bränna popcornen. Om du tycker att det verkar knepigt att få ett bra resultat så finns det smarta Popcorn makers med extra tjock botten som gör poppandet över öppen eld lättare att lyckas med. Var också noga med att du eldar säkert i naturen.
Smaksatta popcorn
När du har fått in snitsen på att göra popcorn utomhus är det roligt att ta ut svängarna lite och överraska sällskapet med popcorn i olika smaker. Smaksättningarna tillför du efter att popcornen har poppat klart och fortfarande är varma. Det är bara att hälla smaksättningen över popcornen och röra runt. Se till att förbereda allting hemma så att du snabbt kan göra klart dina lyxpopcorn ute. Hos oss hittar du många smarta kryddkar, burkar & behållare som gör det lätt att ta med dig allt du behöver. Det är bara fantasin och dina egna smakpreferenser som sätter gränser. Här är några förslag på goda smaksättningar att prova:
Popcorn med smak av tryffel & parmesan
Ingredienser: nygjorda popcorn, 50 gram smör, 2 msk tryffelolja, 1.25 dl finriven parmesan
Så här gör du: smält smöret tillsammans med tryffeloljan och häll det över popcornen. Blanda i parmesanen. Salta om du vill.
Popcorn med choklad
Ingredienser: nygjorda popcorn, salt, 2 msk kakao, 3 msk kallpressad kokosolja, 1.5 msk lönnsirap eller honung
Så här gör du: smält kokosoljan i ett vattenbad. Rör i kakao, honung/lönnsirap och salt så att det blir en jämn sås. Häll såsen över de varma popcornen och rör runt.