HuvudinnehållTa del av medlemserbjudanden - logga in »

Krämig zucchini & svamppasta

  • 2 port pasta
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1.5 dl havredryck
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g champinjoner, eller annan svamp
  • ½ zucchini
  • 1 dl ost, riven
  • Salt & svartpeppar
  • Olja att steka

    Hemma:
    Förbered nötgrädden genom att torrosta solroskärnorna. Mixa med havredryck till en grädde. Mixa ordentligt, det ska bli krämigt. Häll upp i flaska eller termos.

    Ute:
  • Hacka vitlöksklyftan fint. Hacka champinjonerna. Skär, eller riv zucchinin i mindre bitar.
  • Tänd köket och ställ på den större kastrullen. Lägg i pastavatten och koka upp med lite salt. Koka pastan. När pastan nästan är klar, ta av kastrullen och låt stå under lock. Häll ej av vattnet direkt.
  • Ställ den andra kastrullen på köket. Hetta upp olja och fräs vitlök och champinjon till mjuka. Lägg i zucchini och fräs med. Salta och peppra.
  • Slå över “grädden” och låt koka med. Blanda i osten. Om du vill ha lite mer vätska ta då från pastavattnet. Häll av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen. Rör om.
  • Salta och peppra. Servera!

Matkreatör: Sophia Miracolo