Krämig zucchini & svamppasta
- 2 port pasta
- 0.5 dl solroskärnor
- 1.5 dl havredryck
- 1 st vitlöksklyfta
- 100 g champinjoner, eller annan svamp
- ½ zucchini
- 1 dl ost, riven
- Salt & svartpeppar
- Olja att steka
Hemma:
Förbered nötgrädden genom att torrosta solroskärnorna. Mixa med havredryck till en grädde. Mixa ordentligt, det ska bli krämigt. Häll upp i flaska eller termos.
Ute: - Hacka vitlöksklyftan fint. Hacka champinjonerna. Skär, eller riv zucchinin i mindre bitar.
- Tänd köket och ställ på den större kastrullen. Lägg i pastavatten och koka upp med lite salt. Koka pastan. När pastan nästan är klar, ta av kastrullen och låt stå under lock. Häll ej av vattnet direkt.
- Ställ den andra kastrullen på köket. Hetta upp olja och fräs vitlök och champinjon till mjuka. Lägg i zucchini och fräs med. Salta och peppra.
- Slå över “grädden” och låt koka med. Blanda i osten. Om du vill ha lite mer vätska ta då från pastavattnet. Häll av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen. Rör om.
- Salta och peppra. Servera!
Matkreatör: Sophia Miracolo