Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Volym / l
    till
    ok
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    STARBOARD

    Starboard är ett av de mest framgångsrika och populära varumärkena när det kommer till SUP och surfing. Företaget är med sin långa erfarenhet oerhört populärt inte bara bland proffs, utan även bland hobbypaddlare. I Naturkompaniets sortiment hittar du bland annat de förstklassiga uppblåsbara SUP-brädor från Starboard, samt de matchande paddlarna.

    Om Starboard

    Den norska världsmästaren i vindsurfing Svein Rasmussen grundade Starboard 1994 efter att ha hoppat av skolan och därefter tillbringat en längre tid i Polynesien. Polynesiens fascinerande kultur har tydligt påverkat Starboards logga med Tiki Man. Enligt legenden gav sig inkaguden Tiki ut på en flotte från Peru till Polynesien för att rädda sitt folk. Eftersom Tiki Man symboliserar närhet till naturen och vattnet är dess betydelse en perfekt symbol för Starboard. Än idag är varumärket känt i sin pionjärroll framför allt för sin höga kvalitet och innovativa tekniker. Som exempel på en inovativ teknik kan fusion-tekniken nämnas. Här används svetsade istället för limmade sömmar, vilket gör SUP-brädorna otroligt slitstarka. Starboard är också först med flera andra smarta lösningar för att förbättra kvalitet och hållbarhet med ökad körglädje som resultat. Tillsammans med några av de bästa SUP- och surfarna i världen, som Starboard och dess professionella team samlar runt sig, utvecklas brädorna ständigt vidare och nya innovationer skapas för att möta de allra högst ställda kraven. 

    Huvudkontor:

    Bangkok, Thailand.

    Var tillverkas Starboards produkter?

    Starboards SUP-brädor tillverkas i Thailand och Kina. Starboards kläder tillverkas i Kroatien.

    Hur styr Starboard produktionsförhållandena?

    Urvalet av partners för produktion baseras på strikta kriterier. Starboard gör också regelbundna besök på fabrikerna. Produktionsanläggningen för kompositskivorna ligger bara några kilometer från företagets huvudkontor i Bangkok, vilket gör det lätt att ha koll.

    Starboard & hållbarhet

    Starboard tar frågan om miljöskydd och hållbarhet på största allvar och företaget jobbar med det på flera olika sätt. Detta inkluderar inte bara produktion och transport, utan även alla resor av anställda och det professionella teamet. Starboard försöker också ta med sig andra varumärken och organisationer på vägen. Varumärket har gått ihop med Worldview International Foundation för att plantera en mangrove i Myanmar och ta bort 200 kg plast från havet för varje producerad bräda. År 2022 nådde antalet nyplanterade mangrove 1 miljon. Starboard har i flera år använt bioharts och ersatt PVC med balsaträ. Dessutom arbetar företaget intensivt med många andra alternativ, vare sig det är kuddar, fenor, inlägg eller paddlar, att använda återvunnen eller växtbaserad plast. Det nya 100 procent ekologiskt producerade plastmaterialet är också ännu mer robust och hållbart än sin föregångare. Starboard driver också kampanjer mot skräp i våra vatten. En smart detalj är att varje starbordspaddel kommer med en skräpplockare, en liten krok som du kan använda för att fiska upp skräp ur vattnet med din paddel. Parleys logotyp är också tydligt synlig på varje bräda eftersom Starboard länge har varit engagerat i att skydda haven med Parley for the Oceans. Andra partners är Sustainable Surf, Thor Heyerdahl Park, Trash Hero och B-Corp.

    Läs mer
    Filter
    Volym / l
    till
    ok
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress