Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    COLUMBIA

    Familjeföretaget Columbia tillverkar pålitliga och skyddande kläder för äventyr. I sortimentet finns allt från skalplagg och värmande dunjackor till badkläder med UV-skydd. Columbia garanterar att varje modell har genomgått tuffa tester innan den blir en del av sortimentet.

    Columbia Sportswear Company grundades 1938 i Portland, Oregon, USA. En hatt blev startskottet. Från att ha producerat fiskevästar har Columbia utvecklats till ett ledande företag inom kläder för friluftsliv och vintersport samt vandringsskor.

    Produktion & hållbarhet

    Företaget har med hjälp av egen utveckling och innovation kunnat erbjuda de optimala produkterna för många olika utomhusaktiviteter. Tekniker som Omni-Shade (kläder med UV-skydd), Insect Blocker (textila insektsskydd), Omni-Freeze (kylteknik i kläder), Omni-Dry (PTFE-fritt membran som andas och är vattentät), Omni-Heat (värmeteknik), eller OutDry (unik lamineringsteknik av membran i 3D inom kategorierna skor och handskar) sätter ribban inom friluftsindustrin och gör det möjligt för naturälskare att vara utrustade och skyddade i alla väder.

    Filosofin “trying stuff” står för en villkorslös innovativ anda som också strävar efter att låta idéer och nya sätt bli till verklighet. Modet att gå ett steg längre och lämna upptrampade stigar, ifrågasätta koncept och utveckla nya lösningar har blivit extra tydligt inom utvecklingen av tekniker och produkter under de senaste åren. Trots att Columbia är ett globalt och framgångsrikt företag, är det fortfarande ett familjeföretag som nu leds i tredje generationen.

    Huvudkontor

    Portland, USA.

    Var tillverkas produkterna från Columbia?

    I Kina, Vietnam, Indien, Indonesien, Bangladesh, Kambodja, Filippinerna och Thailand.

    Hur kontrollerar Columbia produktionsvillkoren?

    Med hjälp av företagets egen uppförandekod och noggrann kontroll.

    Varifrån kommer dunet i Colombias produkter?

    Dunet kommer från Kina och Östeuropa.

    Hur arbetar Columbia med hållbarhet?

    Columbia deltar i programmet Hong Kong Cleaner Production och är medlem i den ekologiska arbetsgruppen hos Outdoor Industry Association (OIA). I många produkter använder företaget återvunnen polyester. Företaget har utvecklat en egen konstfiberisolering (Omni-Heat) som består till 50 % av återvunnen polyester.

    Läs mer
    Filter
    1 Produkter

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress