Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Kühl grundades 1983 i Utah, USA, av fyra killar varav tre skidåkare och en bergsklättrare som alla strävade efter att bygga upp ett företag och livsstil runt sina respektive älskade sporter. Kühl är kläder för folk som gillar att åka skidor, vistas i bergen, cykla, ryggsäcks-luffa, och friheten att resa över hela världen. Gemensamt för de fyra grundarna är att deras sporter utövas på höga höjder, ofta med extremt klimat, vilket ställer speciella krav på outdoorkläder. Kühl – Born in the mountains.

    Kühl - Sportkläder med höga krav

    När man vistas i på bergen behöver man inte enbart kläder som värmer och skyddar mot de olika väderelementen, kläderna måste även klara det slitage och påfrestning som kommer av att bära med sig all sin utrustning varthelst man beger sig. Dessutom sliter man mycket på fickor och dragkedjor när saker ska plockas fram och användas. På Kühl insåg man att man behövde göra vissa förändringar i valen av material för de olika delarna på skidplaggen och i outdoorkläder överlag. Man har även jobbat mycket med att studera kroppens former och rörelser för att förbättra design, något kläderna från Kühl har kommit att utmärka sig för. Ett exempel på det är Kühls berömda Alf hat som tog skidåkare och bergsklättrare med storm på 80-talet. Huvudformen är inte rund som många tänker sig utan oval, och när man designade sin Alf hat syddes den med perfekt passform för huvudet i skönt, värmande material. Än i dag är Alf hat en storsäljare.

    Outdoorkläder för alla äventyr

    Kühl har idag ett heltäckande sortiment av outdoorkläder som inte enbart passar för att jaga puderdrömmar på bergstoppar, man har designat kläder för resor jorden runt, cykling, camping, paddling, backpack och mycket mer. Upptäck våra friluftskläder från Kühl här på Naturkompaniet, välkommen!

    Filter
    Finns i Årebutiken (6228.93 km)

    double-arrows-up
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Du har nästan klarat det. Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken i mejlet.
    Registrera dig för nyhetsbrevet

    Ange en giltig e-postadress