Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Filter
    Dam / Herr / Barn
    Maxlängd på användare / cm
    till
    ok
    Komforttemperatur
    till
    ok
    Temperaturgräns
    till
    ok
    Säsonger sovsäckar
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    MOUNTAIN HARDWEAR

    Varumärket Mountain Hardwear står för kvalitativ utrustning som kan användas under extrema förhållanden. Varumärkets produkter imponerar med sin innovativa design och praktiska detaljer. Vid produktutvecklingen arbetar Mountain Hardwear i nära samarbete med profiler inom friluftsbranschen.

    Mountain Hardwear är ett ledande företag för innovativa, högkvalitativa friluftskläder

    Produkterna är lätta, enkla att använda och extremt slitstarka. Mountain Hardwear Inc. är till 100 % ett dotterföretag till Columbia Sportswear Company och säljer sina produkter via friluftsspecialister och sporthandel världen över.

    Produktion & hållbarhet

    Huvudkontor:

    Richmond, Kalifornien.

    Var tillverkas produkterna från Mountain Hardwear?

    Design, utveckling och forskning sker i Richmond, Kalifornien. Produktionsanläggningar ligger i Asien och Sydamerika.

    Hur kontrollerar Mountain Hardwear produktionsvillkoren?

    Företaget lägger stor vikt vid etiskt korrekta produktionsvillkor hos sina leverantörer och arbetar nära tillsammans med industrigrupper, privata organisationer och statliga organisationer för att hela tiden kunna garantera att de etiska standarderna och tillverkningsprocesserna följs. Hjärtat i programmet för socialt ansvar är “Standards of Manufacturing Practices“ (SMP). SMP är fastställda standards för att agera enligt Mountain Hardwears värderingar. Detta för att garantera att människor behandlas rätt och att tillverkningsmetoderna är hållbara.

    Utöver det kontrolleras produktionsvillkoren av lokala arbetslagar och av International Labor Organization (ILO). Experter genomför regelbundet oanmälda kontroller hos leverantörer för att se till att SMP-normerna följs. Oanmälda besök gör att inspektörerna får se hur arbetsvardagen verkligen ser ut. Företaget samarbetar med andra klädes- och skomärken som arbetar utifrån samma företagsansvar och som låter tillverka sina produkter i samma fabriker. Mountain Hardwear är medlem i arbetsgruppen “Social Responsibility”, initierad av Outdoor Industry Association (OIA). Denna grupp utvecklar lösningar för att hela tiden skapa bättre arbetsvillkor. Företaget är dessutom medlem i European Outdoor Group (EOG) och i kommittén för den amerikanska klädes- och skoorganisationen för socialt ansvar.

    Hu arbetar Mountain Hardwear med hållbarhet?

    Mountain Hardwear samarbetar med fabriker från vitt skilda branscher för att minska miljöförorening samt avfall, koldioxidutsläpp och vattenförorening. Överallt där det är möjligt och lämpligt används återvunnet råmaterial. Huvudkontoret i Richmond, Kalifornien drivs till 100 % av solpaneler.

    Läs mer
    Filter
    Dam / Herr / Barn
    Maxlängd på användare / cm
    till
    ok
    Komforttemperatur
    till
    ok
    Temperaturgräns
    till
    ok
    Säsonger sovsäckar
    Pris / kr
    till
    ok
    Vikt / g
    till
    ok

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress