Förslag på märken

    Förslag på kategorier

      Förslag på sökning

        Produkter

        Balaclava

        En balaclava kan vara ett av de skönaste plaggen som finns när det är kallt ute. Bär den under hjälmen i skidbacken eller under mössan när du ger dig ut i snöstormen på din dagliga morgonpromenad med hunden. Balaclavan sitter stadigt på plats och ger gott om extra värme där det behövs. Hos oss hittar du sköna balaclavas av ull och fleece för både dam, herr, barn och junior.

        Balaclavas i ull & merinoull

        Ull är ett fantastiskt mjukt material som värmer gott till låg vikt. Ull värmer även om det skulle bli blött eller fuktigt, vilket är smart vid högintensiva aktiviteter som skidåkning och skridskoåkning där det är stor risk att du blir svettig. En annan uppskattad egenskap hos ull är att det är naturligt luktreducerande. Häng ut din balaclava under natten så känns den fräsch igen på morgonen. Kanske tänker du att ull kliar? Ja, det stämmer att ullen från nordiska får kan klia om du bär det direkt mot huden och därför är våra balaclavas gjorda i merinoull. Merinoull har kortare fibrer och kliar inte, utan känns mjukt och skönt mot huden.

        Balaclavas för friluftsliv

        En balaclava sitter på plats och ger skön extra värme, vilket är perfekt vid många utomhusaktiviteter. Att den är så lätt att packa med sig och dessutom går att bära på flera olika sätt (flera av modellerna går att hasa ner som en buff) gör den till ett bra komplement till dina andra friluftskläder. Vi är många som använder balaclava både till fiske, jakt, vandring, skridskoåkning och skidåkning. Om du vill använda din balaclava alpint är det bra att välja en tunn modell som får plats under hjälmen.

        Balaclavas för barn & bebisar

        Det är viktigt att skydda sitt eget vuxna huvud mot kyla och vind, men kanske ännu viktigare att skydda barnens huvuden. Ett litet barn har ibland själv svårt att uttrycka om det är varmt eller fryser, så där måste man vara vaksam och känna efter själv då och då. Med en mjuk balaclava i ull under mössan får barnet ett extra värmande lager som också andas behagligt. Balaclavan skyddar även hals och nacke precis som buffar & halsdukar, men sitter ännu stadigare på plats. En balaclava är också perfekt för ett barn att bära under hjälmen i skidbacken som skydd mot fartvinden.

        Läs mer

        double-arrows-up
        Tack för din registrering!

        Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
        Tack för din registrering!

        Ange en giltig e-postadress