Förslag på märken

  Förslag på kategorier

   Förslag på sökning

    Produkter

    Reparera kläder

    Se till att vara förberedd om olyckan skulle vara framme. En lagningslapp och en extra löpare till dragkedjan väger inte mycket i packningen men kan göra stor skillnad. Här nedan hittar du smarta lagningslappar för både gummistövlar, dunjackor, friluftskläder, skalkläder, Gore-Tex och mycket mer. Här finns även reservdelar till dragkedjor, reparationskit och mycket annat.

    Reparera kläder för friluftsliv

    Det är lätt hänt att råka få ett hål eller en reva i kläderna, men ofta går det att laga på ett bra sätt. Se till att laga revan i regnkläderna, hålet i dunjackan eller dragkedjan på ditt barns jacka direkt så att inte skadan blir större. Genom att välja rätt lagningslapp kommer det färdiga resultatet att, i princip, rädda plagget så att det får samma egenskaper som innan olyckan. Förutom lagningslappar och reservdelar till dragkedjor finns bland annat rubberfix som är ett smart sätt att fixa läckande gummistövlar på.

    Reparera kläder med en lagningslapp

    Med en lagningslapp trollar du snabbt och bort hål och revor i dina friluftskläder. I vårt sortiment finns många olika slags lagningslappar i en mängd färger. Här är några varianter som du kan hitta hos oss:

    • Självhäftande lagningslappar av tålig nylon i olika färger som passar för lagningar av nylon, viskor, polyester och andra syntetmaterial. Ett bra val om du till exempel ska laga dunjackan.
    • Genomskinlig tejp, reparationstejp. En riktig räddare i nöden som kan laga det mesta. Lägg med en rulle i packningen så kan du inte bara laga dina friluftskläder (oavsett färg), utan även tält och annan utrustning.
    • Självhäftande lagningslappar för plagg med membranet Gore-Tex. Ett plagg med Gore-Tex behöver en lagningslapp med Gore-Tex, annars kommer det inte att behålla samma egenskaper.
    • Självhäftande, elastiska lagningslappar som passar till det mesta – även det som är lite stretchigt.
    • Tips! Många av de lagninglappar som passar till kläder kan också användas på sovsäckar, liggunderlag, tält, ryggsäckar och annan utrustning.

    Reparera kläder med trasig dragkedja

    Om dragkedjan har gått sönder på din jacka (eller sovsäck) förlorar den mycket av sin funktion. Om alla tänder är hela kan du lätt byta ut själva löparen (släden). Hos oss hittar du både stora och små löpare som du kan byta ut den trasiga med och förlänga livslängden på din jacka. Det finns löpare för både vattentäta plagg och för plagg som inte är vattentäta. Ta med dig en i reserv när du ska ut på en längre vandring och läs på om hur du lagar dragkedjor för hand så att du är väl förberedd.

    Läs mer

    double-arrows-up
    Tack för din registrering!

    Nu behöver du bara klicka på bekräftelselänken vi har skickat till den angivna e-postadressen.
    Tack för din registrering!

    Ange en giltig e-postadress